Ausztria korlátozás nem fogadnak el negatív tesztet sem november 8

Korlátozások: nem fogadnak el negatív tesztet sem november 8-tól Ausztriában

by Kassay Tamás

Ausztria bevezeti az eddig 3G szabály helyett a 2G szabályt a járványügyi helyzet romlása miatt november 8-tól. A szigorítások koronavírus ellen be nem oltott emberek számára vezetnék be – közölte pénteken az osztrák kormány, amit az MTI adott hírül.

Ausztria: a negatív teszteredmény felmutatása nem lesz elegendő november 8-tól

FONTOS: a félreértések elkerülése érdekében írom, hogy a beutazási korlátozások most ezzel nem változnak meg (jelen állás szerint ilyen információ legalábbis nem került napvilágra). Ami változik, az a helyben történő élet, a szolgáltatások igénybevételének a szabályai, tehát a helyi korlátozások. A mindenkori beutazási információk Ausztria hivatalos turizmus portálján, valamint a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatók.

Az osztrák kormány több fokozatú tervének keretében csak beoltott vagy gyógyult személyek mehetnek például étterembe vagy a 25 fősnél nagyobb rendezvényekre, a negatív teszteredmény felmutatása nem lesz elegendő. A munkahelyeken viszont továbbra is elegendő lesz a negatív koronavírusteszt.

Egy 4 hétig tartó, átmeneti időszakra az osztrák hatóságok még elismerik az első oltást is, ha kiegészítik azt egy friss PCR-teszttel. Azt követően viszont már csak a teljes körű oltottságot, vagy a koronavírus-fertőzésből legfeljebb fél éve történt kigyógyulást fogják figyelembe venni.

A mostani döntés értelmében az úgynevezett Green Pass, magyarul zöld igazolvány, amelyet a beoltottak, a gyógyultak és a negatív koronavírus teszttel rendelkezők kaphatnak meg, 9 hónapig lesz érvényes a második oltás után. Magyarán, ösztönözni akarják az embereket arra, hogy adassák be az emlékeztető oltást is. A Johnson & Johnson egykomponensű vakcinájának esetében január 3-ig lesz érvényes a zöld igazolvány, feltéve, hogy addig az érintett nem kapott emlékeztetőoltást.

Hétfőtől már csak FFP2-es maszkokat lehet hordani minden olyan zárt helyen, ahol eddig is maszkot kellett viselni.

Enyhítést jelent, hogy az osztrák kormány eltörölte a vitatott és munkaerőigényes kiutazási ellenőrzéseket a felső-ausztriai járásokban.

Komolynak nevezte a járványügyi helyzetet Alexander Schallenberg osztrák kancellár, aki azt mondta, hogy ideje meghúzni a gyeplőt a beoltatlanok számára, különös tekintettel a karácsonyi ünnepekre és a téli turisztikai szezonra. Ezeket Ausztria szeretné a lehető legjobban kihasználni, erre több korábbi lépésük is utalt már, például a sífelvonókon nem lesz létszámkorlátozás.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben