Ausztria nyit július 1-től, lehet fürdőzni, fesztiválozni, éttermezni

by Kassay Tamás
Ausztria nyitás júlis 1 fürdő fesztivál étterem maszk
Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

Ausztria július elsejétől tovább enyhíti a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat. Kinyithatnak a több, mint 1 éve zárva tartó éjszakai szórakozóhelyek is – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár csütörtökön, amelyről az MTI tudósított.

A döntés alapját egyfelől a vártnál jobb járványügyi adatok, másfelől az oltások előrehaladása jelenti. Ausztriában 3 hete tartósan 500 alatt van a napi új koronavírusos megbetegedések száma, azoké pedig, akik legalább az első adag oltást megkapták, meghaladta a 4,3 milliót.

Utazás és nyaralás szempontból számunkra a legfontosabb enyhítés, hogy július elsejétől megszűnik a kötelező záróra a vendéglátásban, így minden olyan szórakozóhely – klub, lokál, diszkó -, amely 2020 márciusa óta zárva volt, kinyithatja kapuit. Ezeken a helyeken nem lesz kötelező viselni a maszkot és a távolságtartásra sem kell ügyelni, nem korlátozzák az asztaltársaságok létszámát, valamint a pultnál is lehet majd fogyasztani.

Megtarthatók lesznek az esküvők, céges ünnepségek, koncertek, fesztiválok. A vásárok, kongresszusok, kulturális és sportrendezvények esetében nem korlátozzák a résztvevők, illetve a közönség számát, és mind kültéren, mind zárt terekben eltörlik a maszkviselési kötelezettséget.

A fő szabály továbbra is életben marad: az éttermeket, színházakat, mozikat, fürdőket, kulturális és sportrendezvényeket továbbra is csak azok látogathatják, akiket már beoltottak, átestek a betegségen, vagy negatív koronavírusteszttel rendelkeznek.

Az egészségügyi intézményekben és idősotthonokban előírás marad az FFP2-es maszk viselése, de az üzletekben és a tömegközlekedésben július elsejétől már elegendő lesz az egyszerűbb, orrot és szájat eltakaró orvosi maszk.

Beutazási feltételek Ausztriába

Természetesen a helyi korlátozások az másik dimenziót jelent, mint az országba belépés feltételei. A július 1. utáni időszakra még nem jelent meg ezzel kapcsolatban új információ. Az Ausztriába történő beutazás feltételeit javaslom közvetlenül a Konzuli Szolgálat oldalán ellenőrizni, még az elindulás napján is!

Oltásnak minden nyugati és a kínai Sinopharm vakcinát is elfogadják, az orosz Szputnyikot még sajnos nem.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben