Ausztria szigorít kötelező teszt ingázóknak utazási korlátozások

Ausztria szigorít: kötelező teszt ingázóknak is

by Waterfan

Ausztria több módosítást is bejelentett. Az országon belüli korlátozások valamelyest enyhülnek, ezzel párhuzamosan a határon viszont szigorítanak.

Szigorítás az osztrák határon

A Konzuli Szolgálat közzétette az oldalán, hogy: 2021. 02. 10-től az Ausztriába ingázók esetében is bevezetik a kötelező Covid-19 tesztelést, valamint a regisztrációt (pre-travel clearance). Az ingázók (ide értve a munka vagy iskola miatt, valamint a családi okból, illetve élettárs látogatása céljából ingázókat is) a mindenkori belépés időpontját megelőző legfeljebb 7 napban készült negatív PCR vagy antigén teszt birtokában léphetnek be. Ilyen teszt hiányában a beutazástól számított 24 órán belül kötelesek a tesztet pótolni, mely időszak alatt azonban nem kell karanténba vonulniuk. A tesztek költségét a beutazók viselik. 

Ingázóknak 7 naponta kell regisztrálniuk (a tesztjüket), illetve abban az esetben, ha a megadott adataikban változás történik. A regisztrációra 2021. 02.07-től lesz lehetőség. A mostanáig kivételt nem képező beutazók számára már január 15-től is kötelező volt a regisztráció

Ausztriába korlátozásmentesen (teszt és karanténkötelezettség nélkül) a cikk megjelenésének a napján (02.04.) a következő országokból lehet beutazni: Ausztrália, Dél-Korea, Finnország, Görögország, Izland, Norvégia, Szingapúr, Új-Zéland, valamint Vatikán.

Az Ausztrián keresztül tranzitálás esetén ajánlott felkeresni a Konzuli Szolgálat oldalát, és tájékozódni. Az Ausztriából más országba történő továbbutazás esetén a célország beutazási feltételeinek is eleget kell tenni, például a repülőtéri check-in során!

Kijárási korlátozás Ausztriában

2021. 02. 08-tól érvényes új intézkedések:

  • A korábbi egész napos kijárási korlátozás már csak 20h-tól 06h-ig érvényes, 4 felnőtt személy 2 külön háztartásból találkozhat;
  • Kereskedelmi üzletek, múzeumok, galériák, állatkertek kinyithatnak (éttermek, szállásadók nem). Az üzletekben 20 m2/fő szabály, FFP2 maszk. Kinyithatnak továbbá a testközeli szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások (pl. fodrász, kozmetikus, masszőr). A szolgáltatások igénybevételének feltétele egy 48 óránál nem régebbi, negatív covid-teszt bemutatása.

Mindeközben ugyanaznap Szerbia eltörölte a beutazási korlátozásokat Magyarország irányából, részletek itt:

Nemrégiben pedig írtam róla, hogy Olaszország kapcsán kontextusból kiragadott örömcikkek jelentek meg, de egyáltalán nem igaz az, hogy déli barátaink enyhítéseket vezettek volna be. Hogyan lehet, hogy mégis megteltek sok helyen az éttermek? A választ megírtam azoknak, akik szeretnek képben lenni a dolgokkal:

Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz. Kövesd az oldalt és kérj hírlevelet, ha igazán érdekel az utazás és a turizmus helyzete és szeretnél tájékozott lenni!

Biztonságos utazást és tervezgetést,
Mr Spabook
turisztikai fejlesztési menedzser,
vendégélmény tanácsadó

címlap: Gerhard Bögner

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben