Autizmus világnapja díszkivilágítás Budapest kék kivilágítás MÜPA

Kék kivilágításban Budapest és az ország az autizmus világnapja alkalmából (galéria)

by Kassay Tamás

Kékbe borult hazánk számos jelképe április 2-án este. Ezt a napot az ENSZ 2008-ban nyilvánította az autizmus világnapjává, hogy felhívja a figyelmet az autizmus spektrumzavarral élő emberek nehézségeire és az elfogadás fontosságára.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány 2021-ben is meghirdette az #éniskékvagyok kampányát, hogy hangsúlyozza a mai nap fontosságát, és hozzájárulhasson, hogy a magyar társadalom is minél jobban megértse, elfogadja és segítse az autizmussal élőket.

AZ AUTIZMUSSAL ÉLŐK SZÁMA MAGYARORSZÁGON KÖZEL 160 EZER FŐ, A SPEKTRUMZAVAR NAGYSÁGRENDILEG MINDEN 15. CSALÁDOT ÉRINTHETI.

Kék díszkivilágítás Budapest nevezetességein az autizmus világnapja alkalmából

Délután beharangoztam a Facebook oldal olvasói számára, hogy érdemes lesz tenni egy sétát, vagy autós kört a városban, mert különleges színekben láthatjuk majd pompázni a nevezetességek egy részét. Kalandok közepette ugyan, de sikerült elkészíteni a saját képeket.

Kék fényben úszott ma a:

  • Puskás Aréna
  • Művészetek Palotája (MÜPA)
  • Duna Aréna
  • Groupama Aréna
  • Magyar Telekom Székház
  • Clark Hotel
  • Citadella.
autizmus világnapja díszkivilágítás Budapest kék világítás Puskás Aréna stadion
Egészen izgalmas kompozíciót sikerült találnom.

Szeretettel vár a Turizmus hírek Facebook csoport!

autizmus világnapja díszkivilágítás Budapest kék világítás Citadella Szabadságszobor
A Kelenvölgyi út egyik szűk kanyarjából remek panoráma nyílik a Citadella irányába!

Budapesten kívül csatlakozott a kezdeményezéshez Győr, Székesfehérvár, Tatabánya, Zalaegerszeg, Gyula és Szolnok városa is, de kommentelőktől érkezett még kék fotó Sopronból és Miskolcról is.

A fényképek elkészítésének tragikomikus történetét ebben a blogbejegyzésben lehet olvasni, igencsak szórakoztató a sztori, amellett, hogy tanulságos is. Ilyen egy elszánt blogger élete:

Szeretettel vár a Turizmus hírek hitelesen Facebook csoport! Amennyiben a wellness is érdekel, akkor pedig a Wellness, Utazás, Élmények közösségében is örömmel látunk.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben