Green Destinations Miskolc Avas rehabilitáció

Avasi Kvaterka, Avasi Forraltságok és BBQ

by Polisor Bettina

Három a magyar igazság, az pedig a borban van. Március első hétvégéjét biztosan sokáig fogjuk emlegetni, ugyanis három, egyenként is méltán népszerű rendezvény karolt össze, hogy közös erővel tegye emlékezetessé és varázslatossá ezt a néhány napot.

A régóta várt Kocsonyafesztivál és a jól megszokott Régiségvásár mellett az ugyancsak rendszeres szórakozást kínáló Avasi Kvaterka is újra a belvárosba csábítja a miskolciakat, a környékbelieket és a kíváncsi utazókat egyaránt.

A forralt italok és barbecue ételek jegyében telik majd a következő Kvaterka, melynek az Avasi Bortanya és környéke ad otthont. Ha túl nagy a forgatag odalent, érdemes feljönni a Bortanyára, mert 19 órától a kiváló La Barriere Manouche hangulatos jazz muzsikájával biztosítja a szokásos fílinget. Utánuk 21 órától Találka Party, ahol DJ Sebastian retróbulijával melegíthetjük fel magunkat, ha a forralt finomságoknak addig nem sikerült volna. A nemrégiben elkeresztelt Miénk Itta téren (a Polgármester Pince előtti placcon) pedig LuiBig tol egy hatalmas utcabált, egészen 19 órától.

A Gallay Kézműves Pince, a Gere & Schubert Borászat, a Trautson Pince, a Csóbor Pince, Maul Zsolt Pincészete, a Gróf Buttler Borászat csodálatos nedűi és Miskolc város 2022-es borai kerülnek majd a csilingelő poharakba. De lesz forralt formában is bor, illetve pálinka és sör is.

Az elégedett nyammogásokért, az elvarázsolt hümmögésekért és a jóllakott szuszogásokért a Forró Kutya Barbecue lesz a felelős. Füstös boszorkánykonyhájukban BBQ oldalas, asado grillen sült malac és brutál tépett húsos szendvicsek készülnek majd, hogy éhen ne maradjunk. Ha csak csipegetnénk útközben, akkor a Polgármester Pince tepertővel készül, a Nádler Pince kakastaréjt süt és friss kenyérrel kínálja. A Poroszkai Pince pedig hurkával, kolbásszal, sült tarjával várja az éhes kvaterkázókat. 

Ünnepeljük együtt a tavaszt, a borokat, a szabad levegőt!

A rendezvény ingyenesen látogatható. Az eseményt az Avalon Fleet és Miskolc Város Önkormányzata támogatja.

További részletek az Avasi Kvaterka Facebook-oldalán

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben