Vízen úszó luxus hotel épül a Balatonon – nyilvánosak a látványtervek

by Kassay Tamás

Egy offshore hátterű befektetőcsoport engedélyt kapott arra, hogy a Balatonban építsen fel egy 32 úszó szobából álló luxus hotelt. A fejlesztés a társaság közleménye alapján teljes mértékben magyar forrásból valósul meg, de a tulajdonosi struktúrát nem kívánják nyilvánosságra hozni. – derült ki az április 1-jén megjelent közleményből.

A Balaton vizén úszó luxus hotel 2023-ra készülhet el.

Balaton úszó hotel lebegő szálloda
Az elnöki lakosztály teljesen különálló egység a többitől

A különleges, 32 szobás szálloda részben külön egységekből fog állni, az elnöki lakosztály minden másik szobától és a központi épülettől is független lesz. A luxus komplexum a partoktól kellően diszkrét messzeségben fog elhelyezkedni, hogy a szerencsés vendégek után kíváncsiskodó szemek még vízibiciklire pattanva se láthassanak senkit.

A Balalux Floating Hotel ***** Tihanytól és Balatonfüred kikötőjétől 6, míg Siófoktól 5 kilométer távolságra fog elhelyezkedni, így a partról szabad szemmel lényegében nem lesz látható a balatoni úszó, lebegő hotel.

A luxus szálloda elhelyezkedése ideálisnak tűnik, ugyanis nagyjából egyenlő távolságra van a Balaton elit üdülőhelyeitől. Balatonfüred lett néhány éve már a prémium kínálat fővárosa, míg Tihany hagyományosan a művészeti és gazdasági elit kedvelt üdülőhelye. Siófok pedig az éjszakai élet és bulik központja, különösen a fiatalok számára. Lényegében tehát a célcsoport számára fontos helyek könnyedén elérhetőek.

Balaton úszó hotel lebegő szálloda
A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.

A vendégek elektromos motorcsónakkal közelíthetik meg a lebegő szállodai szobájukat, amely mellett közvetlen kikötési lehetőség lesz. Természetesen nem lenne igazán luxus, ha nem lehetne felvágósabban érkezni, ezért helikopter leszállót is kialakítanak a központi épület közelében. Azért, hogy a helikopter által keltett hullámok és szél ne zavarja a vendégek pihenését, egy különálló leszállóegységet építenek, ahonnan luxus mini komppal szállítják a recepcióhoz az érkezőket. Mutatom látványterven:

Balaton úszó hotel lebegő szálloda
Lehet szürcsölgetni az üdvözlő italt!

A balatonparti települések vezetői – talán a közelgő választások miatt – eddig nem fogalmaztak meg nyilvános véleményt a projektről, amely szó szerint és átvitt értelemben is megkavarja az állóvizet.

Mivel a Balaton ökológiája érzékeny, ezért a fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az úszó hotel fenntartható módon működjön. Az elektromosságot napelemekkel, a melegvíz ellátást napkollektorral biztosítják. A hulladékot a szárazföldre szállítják, míg a szennyvíz elvezetést csőrendszerrel kötik be a balatoni csatorna hálózatba. – derül ki az április 1-jén megjelent közleményből.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben