Balatonvilágos e-hajó vitorláskikötő

Megnyílik az új E-hajó és vitorláskikötő Balatonvilágoson

by Polisor Bettina

Új E-hajó és vitorláskikötő nyílik május 31-én Balatonvilágos Aliga Port néven a volt Club Aliga területén – közölte a beruházó Pro-mot Hungária Kft. és a fejlesztő Bayer Property Ingatlanfejlesztő Zrt. az MTI-vel.

A 47 hektáros területre további beruházásokat is terveznek, a fejlesztés első ütemeként 8 hónap alatt, speciális vízépítési eszközökkel készült el az új kikötő, amely 213 téliesített hajóhellyel rendelkezik. A fejlesztők a közelmúltban bemutatták a lakosságnak a kikötő mellett a központi közösségi tér végleges koncepciótervét, ahol többek közt étterem, borszaküzlet és bár, hajós- és horgászbolt, valamint egyéb szociális létesítmények és szolgáltatások kapnak helyet.

Balatonvilágos fejlesztése nem áll meg, a vitorláskikötő megnyitása csak az első lépés

A rövidtávú fejlesztési terveknek része a régi mozi felújítása, sportpályák, erdei sétányok, és pihenőhelyek létesítése, valamint a balatonvilágosi magasparton társasházak építését is tervezik, hosszabb távon pedig, ahogy arról korábban beszámoltunk, 3-5 csillagos kereskedelmi szálláshelyek kialakítása várható.

Június 15-én megnyitják a terület strandját is, ahová ingyen lehet majd bejutni, továbbá közel 1 milliárd forint értékben ajánlanak fel közcélú támogatást gyalogos- és kerékpárút kialakításra, útburkolat felújításra, magasparti kilátó és sétány kialakításra, közintézmények felújítására, új orvosi rendelőnek is helyet adó intézmény megépítésére, és a község támogatására.

A balatonvilágosi önkormányzat és a fejlesztők tavaly szeptemberi egyeztetése után a Bayer Property Zrt. azt közölte, hogy a teljes, 47 hektáros területet érintő beruházások értéke meghaladja a 100 milliárd forintot, melyből közel 10 milliárd forint értékű közcélú infrastrukturális fejlesztést terveznek.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben