Bécs szigorít koronavírus járványügyi korlátozások

Bécs szigorít a koronavírus miatt

by Kassay Tamás

Michael Ludwig, Bécs polgármestere a koronavírus-járvány 4. hullámának megfékezése érdekében szigorításokat jelentett be kedden.

Bécs polgármestere azzal indokolta a döntést, hogy az osztrák főváros kórházainak intenzív osztályain ápolt Covid-betegek száma emelkedik és „már most ott tartunk, hogy műtéteket kell elhalasztani, ezért nem várhattunk tovább”. A cél egyrészt a járványgörbe ellaposítása, másrészt a lakosság átoltottságának növelése.    

A rendelkezés értelmében október elsejétől Bécsben az éjszakai szórakozóhelyeket és az 500 főnél nagyobb létszámú rendezvényeket – függetlenül attól, hogy beltéri vagy kültéri – már csak a beoltottak és a gyógyultak látogathatják. A kereskedelmi egységekben, hivatalokban, gyógyszertárakban, tömegközlekedésben mindenütt és mindenkinek kötelező lesz a nagyobb biztonságot nyújtó FFP2-es maszk viselése. Az éttermek, edzőtermek, sport- és kulturális létesítmények – a védettségi igazoláson túlmenően – már csak negatív PCR-tesztet fogadhatnak majd el, tehát az antigén gyorstesztek októbertől nem jogosítanak belépésre. A rendelkezés egyelőre november elsejéig lesz érvényben. 

Bécs polgármesterének nyilatkozata szerint jelenleg a kórházban ápolt Covid-betegek átlagéletkora 48 év. A normál osztályon kezeltek 80 százaléka, míg az intenzív kezelésre szorulók 90 százaléka nincs beoltva. Követendő példaként Dániát említette, ahol a lakosság átoltottsága 80 százalék fölött van, aminek köszönhetően minden korlátozást eltöröltek.

Turisztikai szempontból jó hír a síelni vágyók számára, hogy egy szintén friss hír szerint idén nem marad el a síszezon Ausztriában, sőt, a sílifteken nem lesz kötelező távolságtartás és létszám korlátozás sem.

Ausztriába beutazás előtt javaslom átolvasni az Austria.info hivatalos osztrák turizmus portált és a Konzuli Szolgálat oldalát.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben