A bécsi BKV megteheti: papucsot, tornazsákot és fürdőruhát is árul a rajongóinak

by Kassay Tamás

Megújult a Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien rajongóinak szóló ajándéktárgy-kínálata. A termékek között megtalálhatók a nyári kikapcsolódás kötelező kellékei, a papucs és a színes iskolai felszerelés is, amelyeket az online shopban, illetve a Közlekedési Múzeum ajándékboltjában lehet megvásárolni.

A bécsi sajtóközleményt olvasva és a kedves olvasóim számára szerkesztve a szöveget, azon gondolkodtam, hogy mennyire nagy dolog az, hogy olyan márkát sikerült építeni egy tömegközlekedési vállalatból, hogy annak rajongói legyenek, akik hajlandók pénzt adni a logózott termékeikért. Nyilvánvalóan ez összefügg a szolgáltatás színvonala mellett a pozitív, de minimum korrekt helyi sajtóval, a marketing hatékonyságával és mindezek mellett a turisták által a városról alkotott összképpel. Bécs menő, bécsinek lenni menő, Bécsbe látogatni akár külföldről, akár belföldről menő. Úgy gondolom, hogy manapság, amikor Budapest éppen azzal küzd, hogy a kieső külföldi vendégeket valahogyan pótolja, valójában ez a kulcs és a különbség:

Budapest bármennyire is imádom és próbálok mindent megtenni érte, de ha vidéken körbekérdezünk, akkor: nem menő. Nem divat, nincs respektje. Ha ezen tudunk változtatni, akkor meg fognak jelenni a belföldi látogatók is, de ehhez fontos lenne, hogy a média ne folyamatosan negatív hírekben szerepeltesse az egyébként világklasszis várost.
Nade’, vissza Bécs példaértékű történetéhez, lássuk, mit is lehet ott látni és venni!

A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien rajongói már évek óta hazavihetik kedvenc járműveiket, vagy éppen a bécsi metróhálózatot modellek, játékok, könyvek formájában vagy egyéb kiegészítők mintájaként. A nagy érdeklődésre való tekintettel most új ajándéktárgyakkal bővült a Wiener Linien Fanshop néven futó webshop kínálata.

Bécsi közlekedési vállalat bkv ajándéktárgyak Wiener Linien
© Wiener Linien

Járműkedvelő iskolásoknak például a közlekedési hálózat színes térképével díszített ún. Schultütét (ebben az óriástölcsérben kapják az elsősök az iskolakezdéshez szükséges felszerelést, ajándékokkal és némi édességgel kiegészítve), irattartó mappát, tolltartót vásárolhatnak a szüleik. Újdonság az A5-ös jegyzetfüzet, a járműves matricák és etikettek, és a lemosható papírból és műanyag felhasználása nélkül készült kártyatartó is.

Nyaraláshoz a Wiener Linien szintén térképes dizájnnal ellátott törölközőt, legyezőt, vízhatlan táskát és újrahasznosított műanyagból készült napszemüveget kínál, a visszafogottabb minta kedvelői ezen kívül elegáns kék-fehér fürdőruhát és fürdőnadrágot is választhatnak. Az ezekhez remekül passzoló nagy kedvenc, a Wiener Linien színeiben pompázó piros-fehér strandpapucs megújúlt külsővel és egy pamut tárolózsákkal tér vissza. Ez a papucs egyébként 24,9 euróba kerül, mindenki döntse el, hogy neki megérné-e.

Bécsi közlekedési vállalat bkv ajándéktárgyak Wiener Linien
© Wiener Linien

A teljesség igénye nélkül találhatunk még itt vonatos vászontáskát, térképes maszkot, fényvissszaverős ruhadarabokat, LEGO-járműveket, étkészletet, és villamosos karácsonyfadíszt is. Az ajándékokat a Közlekedési Múzeum boltjában vagy online, a Wiener Linien honlapján lehet megvásárolni.

Ha pontos és hiteles híreket olvasnál az utazás világából, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben