Mexikó dohányzás tilos betiltása

Betiltották a dohányzást Mexikóban a szállodákban, a teraszokon, parkokban

by Kassay Tamás

Turisták számára is fontos változás lépett életbe január 15-ével Mexikó területén az új dohányzásellenes szabályozás értelmében. Mától tilos a dohányzás, valamint a dohánytermékek árusítása nem csupán zárt terekben, hanem a közterületek egy jelentős részén is. –  írja a Xataka, amit a Telex szúrt ki.

Az új dohányzásellenes szabály alapján tilos rágyújtani bármilyen zárt közösségi téren, többek között szállodákban, bevásárlóközpontokban, munkahelyeken, iskolákban, sőt, a nyílt közösségi területek nagy részén is, mint például teraszokon, szórakozóhelyeken, tömegközlekedési megállókban, parkokban.

Mexikó dohányzás tilos
Fotók: Ted McGrath; Utazós hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Inkább a helyieket érinti, a turisták számára valószínűleg nem nagyon fog feltűnni, de a cigarettákat ezentúl semmilyen látható helyen nem szabad reklámozni, a boltokban is el kell őket rejteni.

A közelmúltban Új-Zéland rukkolt elő olyan szabályozással, amely alapján a mostani fiatalok egy része már akkor sem gyújthat rá, ha elég idős lesz hozzá, tehát lényegében felmenő rendszerben teljesen betiltják a cigarettázást.

Mexikói utazás szervezésében, online szállásfoglalással segíti a magyar utazókat megbízható partnerünk.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben