Ezzel a módosítással még a híresen későn indulók is időben a reptérre érhetnek

by Polisor Bettina

Júliustól sűrűbben közlekednek a buszok a 100E Repülőtéri Expressz vonalán – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A nyári forgalomnövekedés indokolja a járatsűrítést a 100E vonalán

A Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc repülőtér között közlekedő járat menetrendjét a nyári turisztikai forgalom erősödéséhez és a nagy számú külföldi turistát vonzó budapesti rendezvényekhez igazítják, ezért szombattól a hét minden napján az eddigi 15 helyett 10 percenként indulnak majd a buszok hajnalban a belvárosból a reptér felé, így az utasok a kora reggel induló repülőjáratokat is kényelmesebben elérhetik. Ezen felül a további lényeges változások, hogy

  • a legforgalmasabb hétfői és pénteki napokon napközben az eddigi 7-8 helyett 6-7 percenként
  • keddtől csütörtökig az eddigi 10 perc helyett 7-8 percenként
  • szombat délelőtt 8-9 perc helyett 7-8, délután 10 helyett 8-9 percenként indulnak a buszok.
BKK 100E menetrend sűrűbb járatok

A reptéri busz vonalán való utazás még kényelmesebbé vált, mivel az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg a járat kapcsán, így például az új, MAN típusú autóbuszok forgalomba állítása, valamint a Budapest Pay&Go bevezetése, aminek öszönhetően az utasok már közvetlenül a fizikai vagy virtuális bankkártyájukat is használhatják jegyként a 100E Repülőtéri Expresszen.

A reptéri busz menetrendje a BKK oldalán, valamint a BudapestGO alkalmazásban is elérhető, a járatra érvényes jegyet pedig a BKK jegyautomatáiból, az ügyfélpontokon, valamint az applikáció használatával is meg lehet váltani.

A reptéri járat menetrendjét az utasok igényeinek megfelelően alakítják

A BKK célja, hogy a Budapestről elutazók, valamint az ide látogatók minél jobb szolgáltatási szintet képviselő járattal juthassanak el a belvárosból a reptérre, vagy fordítva. Ennek megfelelően a közlekedésszervező olyan menetrendet alakított ki, mellyel az időben érkező utas mindig talál ülőhelyet az autóbuszon. A BKK munkatársai folyamatosan figyelik a 100E busz forgalmát, így a közlekedésszervező – az ügyfelek igényeinek megfelelően – gyorsan tud a változásokhoz igazodni.

A turizmus világának megbízható híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben