Booking Genius program kedvezmény genius 3 szint

20%-ot is megtakaríthatsz a Booking újításával: elindult a Genius 3-as törzsutas szint

by Kassay Tamás

A Booking.com online foglalási portál néhány évvel ezelőtt vezette be a Booking Genius programot, amit az utasok imádnak, a szállásadók kevésbé örülnek neki. 2022 januárjában bevezették a Genius 3-as szintet, ami még több kedvezményt ad a turistáknak.

20% kedvezmény szállásfoglaláskor a Booking Genius 3-as szintjével

Akik gyakran utaznak, jól ismerik, hogy szinte minden szállodának van saját hűségprogramja is, ezek hol egyszerűbbek, hol bonyolultabbak, kupont, szolgáltatásokat, vagy árengedményt adnak és gyakran rengeteg foglalást követelnek meg az érdemi kedvezményhez. A Booking Genius program pofonegyszerű és ha egyszer elérünk egy szintet, azt örökké megtarthatjuk.

Ha egyszer elértük az adott Genius 1 -2 vagy 3 szintű státuszt, minden foglaláskor láthatjuk a kis sárga Genius ikont a programban résztvevő szálláshelyek mellett. Ezek foglalása esetén automatikusan kapunk 10-15% kedvezményt, a 2022-es újítás után pedig már 20%-ot is a Genius 3-as szinten.

Gyakran halljuk a közösségi médiában a negatív hangokat a Booking szolgáltatásaival és áraival kapcsolatban, de az a helyzet, hogy ez inkább csak a cég gigantikus méretének, erejének és uralmának szóló városi legendák. Egész egyszerűen elvétve lehet csak kedvezőbb ajánlatot találni a Booking árainál azonos szolgáltatások és szobák esetén, ha pedig bármely Genius szinttel kedvezményesen foglalunk, akkor ott járunk, hogy úgy sem kapnánk jobb ajánlatot, ha közvetlenül keresnénk meg a szállásadót.

Amúgy a Genius programot éppen ezért találták ki, nem az a cél, hogy a vendég jól járjon, hanem az a cél, hogy a vendég ne keresse meg közvetlenül a szállást és kerülje ki a foglalási portált, hogy megspórolja a jutalékot, ami jellemzően 12-25% között mozog egyébként. Ha a Booking ad 10-20%-ot, akkor a szállásadó ezzel nem tud versenyezni. A fogyasztó mégis megkapja, és a csökkentett árból teheti el a maga 12-25%-át a Booking. Ügyes.

A Genius program a kedvező ár mellett extra szolgáltatásokat is garantál mint például korai bejelentkezés, késői kijelentkezés, ingyenes reggeli, vagy akár ingyenes italok.

Hány Genius szint van ma a Bookingon?

2022-től a korábbi 2 helyett már 3 Booking Genius szint van. A Booking Genius 1. szintje 10%-os kedvezményt kínál a kiválasztott szállodákban. Kevesen tudják, de a programba csak olyan szálláshely csatlakozhat be, amelynek legalább 7,5 pontos értékelése van, tehát ez már egyfajta garancia arra, hogy a nagyon ótvar helyek automatikusan kiesnek a találati listánkból. Ha 2 éven belül 5 tartózkodást teljesítettünk, akkor jogosulttá válunk a Booking Genius 2. szintjére, amely már akár 15%-os árengedményt, továbbá időnként ingyenes reggelit is biztosítanak. Most 2022-ben azok, akik 2 év alatt 15 szálláshelyen is aludtak, jogosulttá válnak a Booking.com Genius 3. szintjére, amely eddig sosem látott, akár 20%-os árengedményen túl ingyenes reggelit, magasabb kategóriájú szobát és elsőbbségi ügyfélszolgálatot is nyújt.

Booking Genius Program kedvezmény

Booking Genius program kedvezmény genius 3 szint
20% kedvezménnyel különlegesebb szállások is beleférnek. Vár az Utazás hírek csoport!

Booking Genius 1. szint

 • Feltétel: 2 tartózkodás után
 • Kedvezmény: akár 10% árengedmény a jövőbeli foglalások árából

Booking Genius 2. szint

 • Feltétel: 5 tartózkodás 2 éven belül
 • Kedvezmény: akár 15% árengedmény a jövőbeli foglalások árából
 • Ingyenes reggeli egyes szállodákban
 • Ingyenes bekészítés egyes szállodákban

Booking Genius 3. szint

 • Feltétel: 15 tartózkodás 2 éven belül
 • Kedvezmény: akár 20% árengedmény a jövőbeli foglalások árából
 • Ingyenes reggeli néhány szállodában
 • Ingyenes bekészítés egyes szállodákban
 • Elsőbbségi ügyfélszolgálat, közvetlen, élő kapcsolat a diszpécserrel

Travel hack, spórolás tipp: mivel csak foglalási darabszámot figyel a rendszer, néhány, akár extrém olcsó szálláshelyre is érdemes ellátogatni, hogy szintet lépj és utána az 5%-kal magasabb kedvezményt sokkal előbb megkapd, mintha csak a nyaralásaiddal akarnád összehozni. Aa az első néhány foglalásod pár ezer forintos, néhány dolláros vendégházas, vagy hosteles tartózkodás, azzal bebiztosítod az olcsóbb 4-5 csillagos wellnesshétvégéket.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben