Te sem tudsz ellenállni a British Airways új reklámkampányának: a legbelső érzelmekre hat

by Kassay Tamás

Az Uncommon által megalkotott új British Airways reklám az utazás csodáját – az élet egyik legmegragadóbb, zsigeri élményét – mindenféle vizuális elem nélkül, csupán egyszerű és szuggesztív szövegsorokkal ragadja meg. Jól olvastad, nem használ képeket sem ahhoz, hogy felültessen bennünket a repülőgépre. Mutatom is a kreatív, művészeti szintű alkotásokat némi háttérinfó mellett, görgess tovább!

Üzleti, vagy szabadidős céllal utazol?

British Airways reklám kampány kreatív
Jelöljük meg a „C” választ: Azért, mert itthon vacak az idő. – van öniróniájuk is, na!

Igazából ez a sok helyen feltett kérdés kit érdekel az utazók közül? A válasz csak a szolgáltató cégeknek fontos, de nekünk nem. Számunkra, utazóknak az élmény számít és erre a British Airways reklámkampánya elképesztő precizitással érzett rá. A kampányt azok az űrlapok ihlették, amelyeket általában ki kell töltenünk, amikor megérkezünk az úti célunkhoz.

Az Uncommon ügynökség 500 egyedi nyomtatott, digitális és kültéri verziót készített a British Airways reklámjához. Az összeset nem tudom itt most megmutatni, de néhányat igen. A különböző kreatívok a helyszín, a napszak, az időjárás és egyes aktuális hírek figyelembevétele mellett, azokhoz alkalmazkodva kerülnek majd ki a nagyközönség elé.

British Airways reklám kampány kreatív
Üzlet / Szabadiső / Csillagok

Az épületekre kikerülő verziók esetében képek is megjelennek, de a szöveges résznél meghagyták a fehér hátteret.

Miért utazol, kérdezi költőien a British Airways reklám?

  • Üzleti célból.
  • Szabadidős célból.
  • Olyan paradicsomot enni, amelynek valóban paradicsom íze van.
British Airways reklám kampány kreatív

A British Airways logója alatt a „brit eredeti” megjelölést láthatjuk, amivel a cég megpróbálja kiemelni magát versenytársai közül és egyfajta hazafias hangot megütve a nemzet légitársaságaként kívánja pozicionálni magát.

Íme néhány további szalagcím a British Airways kampányból:

Vannak még fotók, nézd meg galériában, utánuk pedig a videós szpotokat is megtekintheted!

British Airways reklám kampány kreatív

A British Airways reklámkampányhoz 32 rövidfilm is készült

A 20 másodperces videók egy hónapon keresztül futnak majd különböző felületeken, televízióban, streaming szolgáltatóknál, videós platformokon. Ezek is igen jópofák érdemes elidőzni velük pár percet.

Azért repülsz, hogy újra vidám apa legyél:

A francia pasikért repülsz

Végül pedig a leginkább Spabook-os verzió a fürdőzés szerelmeseinek szól. Azért repülsz, hogy embernek való hőmérsékletű tengerben úszhass 🙂

CREDITS
Creative Studio: Uncommon
Media Agency: MG

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben