Remek nyári program Budapest közelében, ha nem mennél messzire 

by Polisor Bettina

Egész nyáron kiváló programlehetőséget kínál a fővárosban a Gyermekvasút, akár gyermekkel, akár gyermek nélkül szeretnénk kiszakadni a városi forgatagból. Még a legmelegebb napokon is érdemes egy kisvasutazással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe, hiszen a népszerűbb turistacélpontok mindegyike a vasútvonal közelében található – írja az MTI a vasúttársaság közleményére hivatkozva.

A vakáció minden napján közlekedik a budapesti Gyermekvasút

A kisvasút állomásaitól kényelmes sétával elérhető a Hárs-hegy, a János-hegy, Makkosmária, Normafa és Budakeszi környéke is, a magaslatokat kedvelők pedig a főváros panorámájában gyönyörködhetnek az Erzsébet-kilátóból, a Makovecz Imre-kilátóból vagy a Kaán Károly-kilátóból. A Gyermekvasút vonala más különleges közlekedési eszközökkel is megközelíthető: Széchenyihegy állomás a fogaskerekűvel, Jánoshegy állomás környéke pedig a libegővel is elérhető.

Budapest Gyermekvasút menetrend 2023 nyár
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Nyáron a vonatok munkanapokon óránként, hétvégén 40-50 percenként indulnak. Az üzemidő is hosszabb: az első vonat Hűvösvölgyből mindennap 8.45-kor, Széchenyihegyről 9.45-kor indul. Az utolsó járat munkanapokon az alsó végállomásról 17.00 órakor, a felső végállomásról 18.00 órakor kel útra, míg hétvégén Hűvösvölgyből 17.45-kor, Széchenyihegyről 18.45-kor indul – olvasható a vasúttársaság közleményében.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben