Spabook.net Kassay Tamás

Csákányi Eszter, Hámori Gabriella, Scherer Péter és Szacsvay László a Budapest Brand új kisfilmjében

by Kassay Tamás

Budapesti történetek elevenednek meg a Budapest Brand új kisfilmjében. A történetmesélés (storytelling) olyan erővel bír, és úgy hat a nézők, hallgatók lelkére, hogy azt érdemes ebben a műfajban is alkalmazni. Most erre láthatunk új, jó példát.

„Bárhol élsz a városban, az élményeid egyformán számítanak. Budapest története a te történeted is!”

A Budapest Brand neves hazai színművészek közreműködésével népszerűsíti a Budapest Nagyregény projektet; Csákányi Eszterrel a piacon, Hámori Gabriellával a könyvtárban, Scherer Péterrel pedig a hentesüzletben találkozhatnak a nézők a kisfilmben, vagyis a budapestiek kedvelt napi helyszínein bukkannak fel az ország kedvenc színészei. Még Szacsvay László is beköszön a film végén.

Budapest Nagyregény – Meséld el saját Budapestedet – kisfilm

Szereplők: Csákányi Eszter, Hámori Gabriella, Szacsvay László, Scherer Péter, Vincze Bence
Narrátor: Parti Nóra

2023-ban ünnepeljük Budapest egyesítésének 150. évfordulóját. Ez alkalomból a Budapest Brand és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közös alkotásra hívja a főváros lakóit, amelynek címe Budapest Nagyregény. Mindenkinek van egy, a fővároshoz kapcsolódó személyes vagy családi története – ezeket gyűjtik össze és osztják meg változatos formákban. A beérkezett történeteket szerkesztőbizottság válogatja, majd 23 kortárs író használja fel, inspirációforrásként az egyes kerületek fejezeteiből álló Budapest Nagyregény megalkotásához. A legfeljebb 4000 karakter hosszú, egy kerület, városrész tereihez, épületeihez, személyiségeihez vagy eseményeihez jól beazonosíthatóan kapcsolódó történeteket 2023. január 31-ig online, a www.bpnagyregeny.hu honlapon lehet beküldeni. Küldd el te is a történeted!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben