digitális nomád vízum Spanyolország

Mostantól bárki dolgozhat a spanyol tengerpartról digitális nomád vízummal

by Kassay Tamás

2023-ban is tovább erősödik a digitális nomád trend a tuirzmusban. A műfaj régi rajongóin túl új emberik számára is igen vonzó lehetőség a spanyol digitális vízum, amely a magyarok méltán kedvelt úti célját teszi otthoni irodává a vállalkozó kedvű dolgozók számára.

Már lehet pályázni a spanyol digitális nomád vízumra

Minden külföldi állampolgár, akit vonz a távmunka, mostantól legálisan dolgozhat Spanyolországban az országon kívüli ügyfeleknek és vállalatoknak, miután a spanyol hatóságok hivatalosan bevezették a digitális nomád vízum online igénylési lehetőségét.

A spanyol kormány bejelentette, hogy hivatalosan is jóváhagyta a távmunkásoknak szánt új digitális nomád vízumot – jelentette a SchengenVisaInfo.

A spanyol digitális nomád vízum minimális követelménye havi 2000 és 3000 euró közötti jövedelem lesz.

Ez magyar átlagfizetésekhez hasonlítva soknak tűnik, de külföldi piacra dolgozva abszolút teljesíthető.

A spanyol kormány korábban bejelentette, hogy a Startup-törvény a bürokratikus akadályokat, valamint az adókedvezményeket kívánja megszüntetni, megkönnyítve ezzel a vízum igénylésének folyamatát, valamint, hogy ösztönözze a feltörekvő technológiai alapú cégek létrehozását és az azokba történő befektetéseket az országban.

Spanyolország a digitális nomád vízummal próbál nagyszámú nemzetközi tehetséget vonzani.

Novemberben a spanyol parlament új változtatásokat hagyott jóvá az induló vállalkozások és a digitális nomádok számára azzal a céllal, hogy e kategóriák esetében a társasági adót 25 százalékról 15 százalékra csökkentsék a Spanyolországban való tartózkodásuk első 4 évében.

“A startup-törvény a törvényhozás egyik legfontosabb kötelezettségvállalása, és része az ország üzleti környezetének javítását célzó reformcsomagnak, az idén elfogadott Create and Grow Law és a csődtörvény mellett”

– mutatott rá a spanyol gazdasági és digitális átalakulásért felelős minisztérium közleménye.

A pandémia ideje alatt sokan fordultak a távmunka felé. Emellett a Two Tickets to Anywhere által korábban rendelkezésre bocsátott felmérés megállapította, hogy világszerte mintegy 35 millió digitális nomád él az országokban, és az Egyesült Államok a távmunka kedvenc célpontja.

Ugyanakkor az európai országok digitális nomád vízumát is a világ legkedveltebbjei között tartják számon.

Spanyolországon kívül több európai ország is lehetőséget kínál a külföldieknek arra, hogy távolról éljenek és dolgozzanak a kint működő cégeknél.

Jelenleg Izland, Lettország, Magyarország, Görögország, Málta, Horvátország és Észtország vonzzák a legjelentősebb számban a távmunka iránt érdeklődő külföldi állampolgárokat a digitális nomád vízummal.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben