discoverEU 2023 jelentkezés ingyenes vonatjegy

DiscoverEU: nyolcadik alkalommal juthatnak ingyenes vonatjegyhez fiatalok tízezrei

by Polisor Bettina

Az Európai Unió Bizottsága hivatalosan is elindította a DiscoverEU 2023. évi tavaszi programját, amely 35 000 fiatal számára teszi lehetővé, hogy ingyenes vasúti jegy birtokában felfedezhessék Európát.

DiscoverEU: jelentkezési időszak március 15. és 29. között

A DiscoverEU jelentkezési ciklusa március 15-én délben nyílt meg, és két hét múlva, március 29-én ér véget. A felhívás iránt érdeklődő pályázóknak az Európai Ifjúsági Portálon kell jelentkezniük, hogy esélyük legyen megnyerni az ingyenes vasúti jegyet.

A pályázóknak elsőként igazolniuk kell, hogy 2004. július 1. és 2005. június 30. között születtek, ezt követően egy néhány lépcsős kérdőív kitöltésével tudnak jelentkezni a programba. A nyertes pályázók 2023. június 15. és 2024. szeptember 30. között, legfeljebb 30 napon át utazhatnak majd Európában.

DiscoverEU 2023 jelentkezés ingyenes vonatjegy
A turizmus világának híreiért iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz csoportunkhoz!

Az ingyenes vasúti jegy elnyerésére kiírt pályázatra az EU tagállamaiból, valamint az Erasmus+ programhoz társult harmadik országokból – Liechtenstein, Izland, Észak-Macedónia, Szerbia, Norvégia és Törökország – is várják a jelentkezőket.

Mariya Gabriel, az innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztos a felhívással kapcsolatban elmondta, hogy nagyszámú pályázatra számítanak, és hangsúlyozta, hogy a DiscoverEU kezdeményezés évről évre egyre befogadóbbá válik.

„Örömmel jelentjük be, hogy megnyílt a DiscoverEU nyolcadik pályázati fordulója. Minden évben egyre több fiatal csatlakozik a DiscoverEU közösséghez. A mostani ciklus végére várhatóan több, mint 1 millió pályázat érkezik majd, ami igencsak lenyűgöző szám”

– mondta Mariya Gabriel

Kulturális útvonalak és kedvezménykártya a DiscoverEU kínálatában

Az idei pályázók felfedezhetik az európai Bauhaus új, 2023 januárjában életrehívott útvonalát, és részesei lehetnek a 2023-ban induló egyéb kezdeményezéseknek is – ilyen például a DiscoverEU kulturális útvonala, ami különböző úticélokat és kulturális ágakat kapcsol össze, többek között a színházat, az építészetet, a zenét, a divatot és a képzőművészetet. Ezen felül azok a szerencsések, akik ingyenes vonatjegyhez jutnak, az Európai Örökség címmel kitüntetett úticélokat is felkereshetik.

A fent említetteken kívül a résztvevők egy kedvezménykártyát is igénybe vehetnek, amely több mint 40 000 kedvezményes lehetőséget kínál a tömegközlekedés, a szállás, a kultúra, a sporttevékenységek, a vendéglátás és más, a célországokban elérhető szolgáltatások terén.

Az Erasmus+ nemzeti irodái az ingyenes jegyet elnyerő fiatalokat felkészítik az utazásra, és az indulás előtt tájékoztató találkozókat szerveznek majd.

A programba itt tudsz jelentkezni!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben