Gyógyvizeinket hirdeti a dubaji világkiállításra elkészült magyar pavilon: Aqua Roots of Hungary

by Kassay Tamás
Dubaji világkiállítás magyar pavilon aqua roots of hungary

Befejeződtek a munkálatok a dubaji világkiállításra épített magyar pavilonban, az épület pedig már csak a hatósági ellenőrzésekre vár az átadás előtt, írja az MTI. A Makovecz-stílusú, többszintes magyar pavilon az Expo 2020 „Mobilitás” kerületében található, és az egyetlen faszerkezetű épület az egész Perzsa-öböl menti régióban. Október 1-jén nyitja majd meg kapuit a világkiállításra várt 25 millió látogató előtt.

Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa, az Ybl Miklós-díjas Csernyus Lőrinc tervezte, a vázon pedig 17 magyar ács dolgozott több hónapon át, írja a közlemény, amely szerint:

„az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épületben a látogatók megismerhetik az ország egyedülálló vízkészletét, gyógy- és termálvizeit, azok jótékony egészségügyi hatásait”.

A magyar pavilon hasznos alapterülete 1927 négyzetméter, amelynek felépítéséhez 560 tonna fát használtak fel, a leghosszabb szerkezeti elem 18,47 méter, a legnehezebb pedig több mint 2,7 tonna, bekerülési költsége több, mint 11 milliárd forint volt.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

Hungaryexpo 2020 Magyar Pavilon, Dubaj

A magyar pavilon hivatalos oldalán az alábbi bemutató szöveget tették közzé:

A magyar megjelenés középpontjában hazánk egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása áll. A pavilonban helyet kap egy állandó kiállítás, melynek fő témája a balneológia. A látogatók tudás és élmény alapú interaktív tárlat keretein belül ismerhetik meg hazánk vizeit, azok jótékony egészségügyi hatásait.

A turisztikai desztinációk bemutatása mellett, természeti kincsünk múltját, jelenét és jövőjét is feltárjuk a látogatók előtt modern digitális technika segítségével. A kiállítás csúcspontja a kupola terem, ahol mindenki egyedülálló, természetfeletti audiovizuális élményben részesülhet.

A tervezők és a koncepció megalkotói szerint a magyar pavilon látogatóinak lehetőségük lesz megismerni a magyar gasztronómiai palettát, megízlelhetik méltán híres vizeinket, de hazánk különleges kézműves termékeivel is találkozhatnak majd.

A világkiállítás szellemisége, missziója videón

A pandémia következtében 1 évvel elhalasztották a Dubaji Világkiállítást, amely így 2021. október 1. és 2022. március 31. között kerül megrendezésre.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.