Egyesült Arab Emírségek megtiltja oltatlan állampolgár kiutazás

Az Egyesült Arab Emírségek megtiltja az oltatlan állampolgárainak, hogy elhagyják az országot

by Kassay Tamás

Az Egyesült Arab Emírségek Külügyminisztériuma a Nemzeti Vészhelyzeti Válság- és Katasztrófavédelmi Hatósággal együttműködve ma bejelentette, hogy 2022. január 10-től az Egyesült Arab Emírségek megtiltja a be nem oltott állampolgárainak, hogy külföldre utazzanak.

Az Egyesült Arab Emírségek válságkezelő szerveinek döntése alapján hamarosan már csak a teljesen beoltott állampolgáraik hagyhatják el az országot. Mentességet kaphatnak azok, akik egészségügyi okokból nem tudják beadatni az oltást, valamint „humanitárius esetek” és a külföldön orvosi kezelést igénylő utazók.

Az Egyesült Arab Emírségek nem az első állam, amely az oltási státusz alapján korlátozza az utazást, de a meglepő most az, hogy máshol a beutazást szokták korlátozni és nem a kiutazást.

Az a kérdés, hogy mit jelent az, hogy valaki „teljesen be van oltva” a COVID-19 ellen, egyelőre kissé kusza, hiszen egyre több országban már a harmadik, emlékeztető oltáshoz van kötve a teljesség fogalma. Egyelőre úgy tűnik, hogy a jelen – bennünket egyébként a gyakorlatban nem érintő esetben – az eredetileg előírt dupla oltás már elegendő a követelmény teljesítéséhez. Viszont, a trendek alapján a helyiek nem lehetnek abban biztosak, hogy ez nem fog a közeljövőben megváltozni.

A magyar számokhoz viszonyítva egyébként elég jól állnak arrafelé, ugyanis az Egyesült Arab Emírségekben az összes eset száma 764 493, a járvány kezdete óta 2165 ember hunyt el a vírus következtében.

Az utazás világának precíz híreiért csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben