tüzijáték Budapest elmarad

Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték Budapesten

by admin

A tűzijáték Budapest 2020-as legnagyobb reménysége volt arra, hogy élettel teljen meg a város. Sajnos elmarad idén, ami újabb csapás a főváros turizmusa számára. Augusztus 15 után pedig arra számítok, hogy továbbra sem lesznek 500 főnél nagyobb tömegrendezvények, így koncertek sem, de a helyzet, ahogy megszokhattuk napról-napra változik, drukkolni még azért lehet, mert erről majd július végén fognak dönteni.

Elmarad a tűzijáték 2020-ban Budapesten

Budapest tűzijáték elmarad 2020-ban

A mai kormányinfón (közvetítés itt nézhető vissza) bejelentették, hogy elmaradnak az augusztus 20-i ünnepségek a tűzijátékkal együtt, és nem lesz bepótolva sem. Ennek oka az, hogy a járvány terjedésének kockázata a jelenlegi legjobb tudásunk szerint úgy csökkenthető, ha távolságot tartunk, erre pedig egy tömegrendezvényen lássuk be, elég korlátozottak a lehetőségeink.

Újabb rossz hír Budapest turizmusa számára

Jelenleg a fővárosi szállodák átlagosan kb. 10% foglaltsággal üzemelnek, ami nagyon gyenge, különösen, ha hozzáteszem azt, hogy a szállodák nagyon komoly része egyáltalán nyitva sincsen. Tehát a fennmaradó, kisebb mennyiségű, már megnyitott szálloda is szinte üres és azért küzdenek, hogy a dolgozóikat meg tudják tartani.

A budapesti turizmus élénküléséhez hatalmas szükség lenne kulturális programokra, koncertekre, sporteseményekre, mert hagyományosan ezek miatt töltik itt az éjszakát a vidékről érkező vendégek. Akik napi programra érkeznek, sétálni, vásárolni, várost nézni, ők jellemzően még aznap este hazamennek vidékre.

Hiába vannak most jó áron jó szállásajánlatok Budapesten, az igény egyszerűen nincsen meg arra, hogy tömegek itt töltsék el az idejüket, pedig a főváros rengeteget tud adni bárki számára és érdemes most ebben gondolkodni belföldi utazás tekintetében is. Ehhez viszont vágyat kell ébreszteni az emberekben, ami önmagában a hagyományos reklám eszközökkel nem tud már hatékonyan megtörténni.

Az első vonzó tömegrendezvény lehetett volna idén a tűzijáték Budapest számára

Mindenesetre most, hogy a tűzijáték elmarad, kiesik ismét egy rendezvény, ami esélyt adott volna arra, hogy legalább 1-2 éjszakára feltöltsük a szállodákat és az éttermeket Budapesten. A Forma-1 hiába érkezik hazánkba ezen a hétvégén, ha szurkolók nélkül kell megrendezni a futamot és a csapatok dolgozói is szigorú útvonalengedéllyel mozoghatnak, a szobáikat nem hagyhatják el, még egy étterembe, vagy bárba se fognak elmenni költeni egy keveset.

Félreértés ne essék, az egészségünk védelme és a biztonság az első, de ettől még turizmus szakmai oldalról, tényszerűen kommunikálva ez most a nagy helyzet. Nyugodtan leírhatom, hogy nem szívderítő, már csak azért sem, mert egy látványos tűzijáték Budapest látképével a háttérben megfelelően kommunikálva külföldre, építhette volna a bizalmat aziránt, hogy lehet ide jönni hozzánk, itt biztonságosan lehet üdülni. Ezt a lehetőséget is elveszítjük most ezzel. Összességében tehát: mindenki marad otthon – úgy nagyjából.

További utazós turizmusos és termálfürdős témákról értesülhetsz zárt csoportunkbanVan hírlevelem is spa és utazás tartalmakkal, iratkozz fel!

Mi a véleményed? Itt elmondhatod!

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook
turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben