Érdi termálfürdő hotel liget

Érdi termálfürdő – akkor és most videón látható a bezárt létesítmény

by Waterfan

Az érdi termálfürdő, anyakönyvezett nevén Termál Hotel Liget saját termálkúttal rendelkezik, amely 800 méter mélyről tör a felszínre. Illetve törne, ha újra megnyitnák, de addig nézzük meg, hogyan is néz ki jelenleg és milyen volt egykoron.

Termál Hotel Liget, az érdi termálfürdő

Az egykori szálloda a saját termálkútjáról kapta a vizet, és az ekcémások számára is kínált fürdési, gyógyulási lehetőséget, ugyanis kémiai adalékoktól mentes módon üzemeltették a fürdőt. A medencéket minden nap friss gyógyvízzel töltötték újra. A gyógyvize egyébként reumatikus és köszvényes betegek számára volt leginkább hasznos, de csonttörésekre is jót tett, valamint rehabilitációra is kitűnő volt. Mivel az orvosok gyomorbántalmak enyhítésére is ajánlották ivókúraként, nem meglepő, hogy a helyiek rendszeresen fogyasztották a gyógyító vizet. Sajnos a bezárásával a 100 éve működő külső kutat is lezárták a lakosság elől, nem csak a szállodát és a fürdőt.

Thermál Hotel Liget Érd – egykori szolgáltatásai

Voltak fedett és nyitott medencék, finn szauna, sókamra, Jacuzzi no meg tengerparti hangulat a korabeli netes hirdetés alapján. De ezek most bánatosan várják jobb sorsukat.

Lehet, hogy erre örökké várhatnak, mert a hírek szerint a város  új termálkutat fúrna azért, hogy az új létesítményt a téglagyári völgyben, a Duna-parton alakítsák ki. A beruházásról sajnos nincsenek friss hírek, vagy lesz belőle valami, vagy a feledés homályába vész a törekvés.

A Liget Hotel épülete tulajdonost váltott, az Egységes Magyar Izraelita Hitközséghez került. Az ő terveik nem ismertek.

Szeretettel várunk wellness-fürdős csoportunkban is, ahol elsőként értesülhetsz fürdős eseményekről is, sok-sok utazós témával egyetemben.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben