Fizetőssé válhat a Magas-Tátra, belépővel lehet majd kirándulni

by Kassay Tamás
Magas-Tátra belépő 1 euró Tátrai Nemzeti Park fizetős

A szlovákiai Tátrai Nemzeti Park egyelőre még csak csak önkéntes alapon, de már idén nyáron bevezeti a belépődíjas rendszert. A befolyó összegből a turisztikai infrastruktúra karbantartását és fejlesztését szeretnék finanszírozni – írja a szlovák Markíza-ra hivatkozva a Telex.

Az új belépődíjas rendszer bevezetése után minden látogatónak belépőt kell majd váltani. A Tátrai Nemzeti Park vezetője, Pavol Majko elmondta, hogy a Magas-Tátra 4 millió látogatót fogad évente, ha pedig ez a látogatószám így marad, akkor 1 euró/fő elegendő is lenne belépő árnak.

Megjelenne ugyanakkor az emelt szintű szolgáltatások fogalma és piaca is az erdőben, ugyanis azoknak, akik rendezvényeket, forgatásokat, fotózásokat szeretnének tartani a nemzeti parkban, magasabb díjat kell majd fizetniük. Például, egy esküvői fotózás ára 100 euró lesz. Szintén feláras szolgáltatás a versenszerű sportolás, tehát a nemzeti parkban megrendezett versenyeken résztvevők is magasabb beugróra, kvázi nevezési díjra számíthatnak hamarosan.