Flixbus Horvátország olcsó utazás busz

Átszállás nélkül is elutazhatsz a horvát tengerpartra

by Kassay Tamás

2023 nyarán újra átszállás nélkül lehet utazni Magyarországról a horvát tengerpartra menetrend szerinti távolsági busszal. A FlixBus idén 11 horvát nyaralóhelyre kínál közvetlen összeköttetést, az út kevesebb mint 7 óra.

A FlixBus menetrend szerinti távolsági buszokat indít a horvát tengerpartra

Heti 4 alkalommal indulnak buszok Budapestről az Isztriára és Dalmáciába, így aki szeretne stresszmentesen, olvasva, vagy szundítva utazni, az mostantl a Flixbus-szal megteheti. A jegyek ára oda-vissza útra nagyjából 30 ezer forint körül alakul utasonként, így (nagy)családosok számára az autó még jobb alternatívának tűnik. Pároknak és egyedül utazóknak, vagy azok számára, akik a gépkocsijukba nem szeretnének belepörgetni 1-2000 kilométert, esetleg kevésbé vezetnek magabiztosan külföldön és hosszabb utakon, számukra viszont remek lehetőség.

Az Isztria és Dalmácia is elérhető távolsági busszal

Magyarországról a hét 5 napján, szerdától vasárnapig indulnak éjszakai járatok Isztriára és Dalmáciába. Az északi partszakaszon Rijeka, Opatija, Pula és Rovinj, a dalmát régióban Zadar, Biograd na Moru, Pakoštane, Pirovac, Šibenik, Trogir és Split érhető el zöld busszal. A magyar utasok Budapesten és Siófokon is fel tudnak szállni a járatokra. A fővárosból kevesebb mint 7 óra alatt a tengerpartra érhetnek a nyaralók távolsági busszal, a Balaton-partról pedig megközelítőleg 5,5 óra az út a legközelebbi vízparti úti célig, Rijekáig. 

Az ellenkező irányban, azaz Horvátországból Magyarországra is heti 5 napon, hétfőn és csütörtöktől vasárnapig indulnak a FlixBus járművei Magyarországra.

A FlixBus nyári járataival gyorsan és kényelmesen eljuthatunk az említett tengerparti városokba, és felfedezhetjük a strandok mellett a történelmi látnivalókat, és élvezhetjük a kulturális eseményeket és a kulináris élményeket.

Inspiráló turizmus hírekért csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben