Görögország beutazás karantén teszt nélkül várja beoltott turistákat oltási igazolvány

Görögország karantén és teszt nélkül várja a beoltott turistákat

by Waterfan

Görögország szabaddá teszi a beutazást az oltási igazolvánnyal rendelkező Európai Uniós, illetve izraeli állampolgárok számára – közölte a turizmusért felelős minisztérium szóvivője kedden, amiről a Magyarnarancs számolt be.

Beoltottaknak sem karantén, sem teszt nem szükséges a Görögországba beutazáshoz

Egyelőre nem tudni, hogy mikortól hatályos ez az új intézkedés. A lépés háttere egyébként nagy valószínűséggel az, hogy különösen a déli államok esetében a turizmus beindítása kritikus fontosságú. Ezt felismerve és képviselve, a görög kormány már év eleje óta sürgeti egy európai uniós vakcinaútlevél létrehozását, amely lassan halad és ezidáig nem történt meg. A görögök szeretnének mielőbb lendületet adni a teljesen leállt turizmusnak, amely esetükben Görögország gazdaságának 20%-át tette ki a válság előtt.

Megfigyelők úgy látják, hogy a mai lépéssel növelni kívánják a nyomást az Európai Unión. Hasonló lépést tett egyébként Lengyelország, Románia és Észtország is.

Múlt héten is volt változás, akkor azt jelentette be a görög turisztikai miniszter, Harry Theoharis, hogy Görögország május 14-én megnyitja a határait a turisták előtt: a koronavírus ellen beoltott, valamint a be nem oltott, de negatív teszteredményt produkáló külföldiek beléphetnek a mediterrán országba.

A két bejelentés között van némi diszharmónia, de a jelen helyzetben semmin nem lepődünk már meg. Mindenesetre a Wizz Air villámgyorsan reagált és lényegében azonnal bejelentette, hogy június 13-tól két új járatot is indít, az egyiket Kréta, a másikat pedig Santorini szigetére.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek csoporthoz.


Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben