Új magyar nemzetközi repülőtér és ritka lehetőség a belföldi turizmus bástyájában

by admin

Az Airbus új magyarországi helikopter gyára mellé nemzetközi repülőtér is létesül, autópálya épül és ha hozzávesszük, hogy a terület kiemelt turisztikai térség már csak a saját jogán is, akkor láthatjuk, hogy Gyula a következő évek nagy nyertese lehet. Eljutott hozzám további infó is, mert amellett, hogy ezek a beruházások meg fogják pörgetni és teljesen új szintre emelik az igények oldaláról a turizmust Gyula városában, van ott most valami, ami rendkívül izgalmas. Mégpedig egy szállodaépítésre is alkalmas terület, amelyik éppen új gazdát keres. Lássuk, mi történik Magyarország egyik legkedveltebb fürdővárosában!

Hamarosan Airbus gyár nyílik Gyula városában

Repülőgépalkatrész-gyártó vegyesvállalatot hozott létre az Airbus és Magyarország, az üzem már épül Gyulán és 2022 közepén kezdi meg a termelést. A vegyesvállalat Airbus Helicopters Hungary Kft néven működik majd, a magyar állam 30 százalékos részesedést birtokol a társaságban.

Nemzetközi repülőtér létesül Gyula mellett a Békési reptér fejlesztése nyomán

békéscsabai repülőtér fejlesztésének előkészítésére tavaly év végén 154 millió forintot biztosított a kormány, jelenleg dolgozzák ki a részletes terveket, amelyek alapján a futópálya 1800, illetve 2500 méteres meghosszabbítása várható. Az építkezés valószínűleg 2022-ben fog elindulni. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úgy fogalmazott:
a repülőteret alkalmassá kell tenni cargo és business utazásokhoz is, ez magával hozza, hogy sport céloknak is meg fog felelni.

A Békési Repülőtér fejlesztését jócskán megelőzi a már átadáshoz igen közel álló M44-es autópálya, amivel jelentősen rövidebb idő alatt érhető el Gyula és Békéscsaba is, mint korábban. Hatalmas ugrás ez, sokakat elriasztott eddig – nem is a távolság, hanem – a hosszadalmas, kényelmetlen országúti utazás.

Új turizmus épül, új igényekkel, ehhez új szálláshelyek kellenek Gyula városában

Debrecen példáján láthatjuk, hogy mivel jár, ha nemzetközi cégek települnek valahová. Üzleti utazással, magas szintű, 4, de inkább 5 csillagos szintű elvárásokkal, amiket ki kell szolgálni. Gyula nem bővelkedik magas szintű szálláshelyekben, a piacon van tér arra, hogy a jelenlegi szint fölé pozicionált ház jöjjön létre, de ilyenkor adódik a kérdés, hogy hol?

Eladó telek a Gyulai Várfürdő szomszédságában: turisztikai célú fejlesztési terület Gyula, Vadaskert utca 2

Gyula eladó szálloda telek belföldi turizmus

A fejlesztéseknek két iránya van: meglévő épületből felújítással, esetleg bontással, vagy zöldmezős beruházásként teljesen új, szabadabban tervezhető ház építésével jöhet létre valami új.

Gyula városában épp most került ki a piacra egy 14.453 m2-es kivett, beépítetlen terület, a Vadaskert utca 2 lett eladó. Az ingatlan besorolása szerint Üü/T-sz társas üdülőházas üdülőterület, amin az elhelyezhető rendeltetés: üdülőépület, kereskedelmi, szolgáltatási, vendéglátási célú épület lehet.

A Gyulai Várfürdő bejáratától mindössze 400 méterre fekvő telken olyan üdülőegységeket magába foglaló szálloda, gyógyszálloda és üdülő rendeltetésű épület, resort, üdülőtábor és kemping helyezhető el, amely túlnyomóan változó üdülői kör több napos tartózkodására szolgál.

Elhelyezése, mérete, kialakítása, felszereltsége és infrastrukturális ellátottsága alapján alkalmas üdülési célú tartózkodásra. Szabadonálló beépíthetőség mellett a terület beépíthetőségének mértéke 25%, terepszint alatt pedig 30%, a zöldfelület 60% kell, hogy legyen. Az építménymagasság 10,5 méter lehet, a beépíthetőség szintenként 3.613-4.336 m2, amiből összesen nagyjából +/-13.000 m2 teljes szintterület hozható létre.

Mindez azt jelenti, hogy akár 4 szintes, 200-300 szobás hotel is építhető, 300-450 m-re a Várfürdő bejárataitól. A telek igazi hangulatát és értékét a 124 hatalmas fa (nagy része platán), és az Élővíz-csatorna szomszédsága adja. A lokáció disztingtív kompetenciáját a többi szállodához képest a parkban elhelyezhető funkciók adják: pihenők, pergolák, sportpályák (salakos teniszpálya, műfüves minifocipálya, gumi borítású kosárlabda pálya, homokos strandröplabda pálya), szabadtéri fitness park, gumi borítású futópálya, szabadtéri gyermek játszótér és homokozó, platánok közötti függőágy-nyugadalom, kajak és bicikli kölcsönző, stb.

A gyulai ingatlan eladó vagy hosszútávra (20-50 évre) kiadó. Ár: 72.000 Ft/m2. Az ingatlan magánszemély tulajdonába tartozik, így ÁFA-mentes, érdeklődni a +36 70 420 0719 telefonszámon lehet.

Mindazok, akik tudnak olvasni a sorok között, érzékelik, hogy nagyon izgalmas és pozitív jövőkép elé néz Gyula, és az eddigi legendásan erős turizmusa még tovább fejlődhet, nem csak mennyiségben, hanem minőségben is.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben