háború változások a Wizz Air menetrendjében Ukrajna Oroszország Moldova

Háború: változások a WizzAir menetrendjében

by Kassay Tamás

A Wizz Air szünetelteti oroszországi járatait, valamint a moldovai gép is máshol száll le. A döntés értelemszerűen nem csak a budapesti, hanem bármely más repülőtérről induló járatokra is vonatkozik.

A WizzAir légitársaság ideiglenesen felfüggesztette Oroszországba induló és onnan érkező járatait az ukrajnai és moldovai légtérzár miatt, a társaság honlapján megjelent információ szerint az intézkedés március 1-jéig szól. Természetesen ezután a fejlemények alapján történik majd az újabb döntések meghozatala.

A WizzAir a moldovai fővárosba, Chisinauba (KIV) induló járatai a moldovai légtérzár miatt március 4-ig a romániai Iasi (IAS) nemzetközi repülőtérre érkeznek és indulnak. Moldova egyébkén sok kalandvágyó utazó idei úti célja, hiszen eddig nehezen megközelíthető terület volt. Az új közvetlen budapesti járat így most a kedvező fogadtatás ellenére nem tud repülőrajtot venni.

A légitársaság már csütörtökön bejelentette ukrajnai járatainak felfüggesztését az orosz katonai hadművelet miatt.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben