három tipp a legjobb utazási bőrönd kiválasztásához

Három tipp a legjobb utazási bőrönd kiválasztásához

by admin

Amikor épp nyaralni készülünk, akkor bizony nem mindegy, milyen a bőrönd, főleg ha repülővel fogunk utazni. Nem csak a dizájn fontos ebben az esetben, hanem a biztonság is lényeges. Az alábbiakban adunk három tippet arra, mire figyeljünk a megfelelő bőrönd kiválasztásakor.

1. Első a biztonság

Az utazók jelentős részét azért éri anyagi kár egy utazás alatt, mert nem a megfelelő bőröndöt választotta. Ennek főleg akkor van jelentősége, ha olyan járművel közlekedünk, ahol a poggyászunk nem lehet mellettünk. A repülők pontosan ilyenek. Általában a poggyász feladásakor, vagy feladása után sérülhetnek meg a csomagjaink, vagy akár lophatnak belőle abban az esetben, ha nem jó bőröndöt választottunk. Ezért repülős utazás esetén mindig kemény borítással rendelkező, merev vázas bőrönd modellt vigyünk magunkkal, amelyet biztonságosan lakattal vagy kóddal letudunk zárni. Az ilyen bőrönd nehezen sérül meg a poggyász pakolása során, és még a tolvajok sem tudják csak úgy kivágni. Ezen kívül az sem árt, ha a bőrönd belseje úgy került kialakításra, hogy például törésmentesen el tudunk benne helyezni egy laptopot is. Az ilyen apróságok szó szerint százezres károktól menthetnek meg minket.

2. Milyen legyen a bőrönd színe?

A bőröndnél természetesen ugyanolyan fontos a kinézet, mint egy kistáska esetén. Hiszen ha nem olyan a bőröndünk, amilyet szívesen hordunk magunkkal, akkor nem is fogjuk használni igazán. Azonban egy bőrönd esetén arra törekedni kell, hogy a színe ne legyen túlzottan mindennapos. Amikor a repülőgépen kiadják a poggyászokat, egy szimpla fekete bőröndöt könnyen össze lehet téveszteni másokéval, hiszen a legtöbb utazó még mindig fekete bőröndöt használ. Ezért ilyenkor lehetünk megengedőbbek, és akár egészen különleges mintázatú bőröndöt is választhatunk a könnyű felismerhetőség jegyében. Ezért a legjobb, ha egyszerre választunk olyan bőröndöt, ami például még a kistáskánkhoz is passzol, és egyben kitűnik a tömegből.

milyen legyen a bőrönd színe

3. Formai és súlykérdések

A bőröndvásárlás nem olyan, mint egy karóra női ajánlatok akciói idején. Vagyis nem szabad csak úgy elkapkodni a legolcsóbbat, legmárkásabbat, mert szép és jó áron jutunk hozzá. Itt alaposan végig kell gondolnunk az adott márka kínálatát, ugyanis nekünk nem lesz mindegy, hogy milyen súlyú bőröndöt fogunk magunk után húzni. Sok márka kínál sokféle merev vázas bőröndöt, azonban a súlyuk teljesen eltérő lehet a beleépített anyagoktól függően. Vannak olyan bőröndök, amelyek már önmagukban is több kilót nyomnak, mert fém merevítést alkalmaztak benne. Ha ezt el akarjuk kerülni, akkor mindenképp olvassuk el alaposan a kinézett bőrönd leírását. Ha ugyanis túl nehéz bőröndöt választunk, az lehet nekünk sem lesz kényelmes. Ezen kívül a repülőgépeken gyakran egy bizonyos súlyhatár felett plusz díjat kell fizetni. Ezt a súlyt tehát ne a bőrönd súlya foglalja feleslegesen. Ezen kívül a formáját is érdemes átgondolni. A legjobb, ha olyan bőröndöt választunk, ami megpakolva is megáll a lábán. Ez sokkal biztonságosabb, mint a különleges alakú, ám instabil modellek.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben