Szardínia havazás

Mesés havazás Szardínia mediterrán szigetén

by Kassay Tamás

A szupergazdagok, politikusok, hírességek kedvelt üdülőhelyén, az olaszországi Szardínia szigetén havazott, csodás fehér lepelbe borítva a tájat. A szardíniai hó nem újdonság, 2021-ben is hóba borult a Földközi-tengerben fekvő mediterrán sziget számos része.

Havazás Szardínián!

A 2023-as havazásról Petrei Emese, Szardínián élő, magyarok számára utazásokat szervező idegenvezető, a Szardínia Szállás utazási iroda tulajdonosa tett közzé bejegyzést. A havas tájképek Fonni település környékén készültek és olyan formában mutatják a magyarok által is kedvelt üdülőhelyet, ahogyan azt nagyon kevesen láthatjuk.

Az eredeti bejegyzés ide kattintva tekinthető meg.

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, Olaszország harmadik legnagyobb régiója.

A sziget területe 24 090 km2, azaz egynegyed magyarországnyi, lakossága pedig 1 650 000 fő. Az Appennini-félszigettől kb. 200 km-re helyezkedik el, őket a Tirrén-tenger választja el egymástól. Északon Korzikától a Bonifaciói-szoros választja el. A Szardíniai-csatorna pedig a tőle 184 km-re délre fekvő Tunéziától.

Szardínia területének 80%-a hegy- és dombvidék, de ettől még azért nem mondható különösen magasnak, átlagos tengerszint feletti magassága 334 méter. Több hegysége is van, legfontosabbak (a legmagasabb pontjaikkal) a Punta La Marmora (1834 m), a Perdedu di Seulo (1334 m) és a Vittoria di Esterzili (1212 m), amelyek a Gennargentu-hegység csúcsai. Északon emelkednek a Monti di Limbara (1362 m), a Monti di Ala (1090 m), a Monte Rasu (1259 m), a Monte Albo (1127 m) és a Monte Corrasi di Oliena (1463 m). Délen a legfontosabb hegy az 1236 méter magas Monte Linas.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben