Fejlesztik a vízi turizmust a Hernád partján, kikötő is épül

by admin

Pere és Hernádbűd települések önkormányzata konzorciumban közösen beadott pályázatukkal a TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00011 azonosító számú, „Csónakkal a Hernádon” – Egy folyó – négy falu vízi turizmusfejlesztési projektje” című projektre támogatást nyert, így kiírták a pályázatot a turisztikai fejlesztések megvalósítására.

A támogatás a Hernádon zajló vízi turizmust olyan módon szeretné fejleszteni, hogy a Hernád parton csónak kikötő, és ehhez kapcsolódó kikötő épület létesülhessen.

Hernádbűd Pere vízi turizmus fejlesztés kikötő
Orosz.MCC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Az építésre kijelölt terület Pere belterületén található a Hernád folyó bal partján, a Perét Hernádbűddel összekötő közút mellett, a Hernád híd közelében. A tervezett kikötő hely közvetlenül a telekkel átellenben lévő híd tövében fog megvalósulni.

Az épületbe nem terveznek fűtést, mert azt majd csak az év vízitúrázó időszakában fogják használni. Az elképzelések szerint a főhomlokzatán az épület teljes szélességében fedett terasz található. Ide lépcsőn és akadálymentes rámpán is fel lehet majd jutni. A közösségi térben, lehetőséget fognak biztosítani a turisták számára, hogy megpihenjenek, asztal mellett elfogyasszák saját ételeiket.

Ha pontos és hiteles híreket olvasnál az utazás világából, akkor a Turizmus hírek csoport Neked szól.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben