A konferenciaturizmus fellegvára három év után újra kinyitja kapuit, megpörgeti a MICE turizmust

by Polisor Bettina

A tavalyi óvatos, részleges nyitást követően fellendült a hongkongi turizmus, az érvényben maradt beutazási követelmények, mint az oltási igazolás, a kötelező karantén és a negatív teszt szükségessége viszont még mindig inkább eltántorították, mint vonzották a Hongkongba érkezőket, így a beutazók száma továbbra is messze elmaradt a járvány előtt megszokottaktól.

Most azonban minden akadály elhárult, Hongkong ismét tárt karokkal várja a Tajvanról és a tengerentúlról érkezőket, hiszen valamennyi beutazási korlátozást feloldottak – már negatív PCR tesztre sincs szükség – írja a TD Media

„Hello Hong Kong”

A konferenciaturizmus, illetve az annak területeit tömörítő ún. MICE (Meetings Incentives, Conferencing, Exhibitions) meghatározó hongkongi képviselői a „Hello Hong Kong” kampányhoz csatlakozva ragadták meg a lehetőséget, hogy kifejezzék lelkesedésüket a nyitással kapcsolatban. E kampány keretein belül hívják fel a célközönség figyelmét a Hongkong rejtette jövőbeni üzleti lehetőségekre.

Így például a Hongkongi Kongresszusi és Kiállítási Központ (HKCEC) ügyvezető igazgatója, Monica Lee-Müller elmondta, hogy az üzleti rendezvényeket és azok látogatóit szívesen látják újra a Kiállítási Központban, amelyet egy 1 milliárd dolláros felújítás során korszerűsítettek. Irene Chan, az AsiaWorld-Expo vezérigazgatója az általuk nyújtott professzionális szolgáltatásokra, és a helyszín stratégiai elhelyezkedésére helyezte a hangsúlyt, valamint Hongkong kiváló közlekedési hálózatát méltatta, Stuart Bailey pedig, aki a Hong Kong Exhibition & Convention Industry Association elnöke, a teljes hongkongi kongresszusi és kiállítási ipar nevében üdvözölte az utazási irodákat, egyesületeket, beszállítókat, és a rendezvényszervező cégeket.

Arany Bauhinia tér a Hongkongi Kongresszusi és Kiállítási Központ előtt
A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

Exkluzív meglepetések az üzleti céllal érkezőknek

A Hongkongi Turisztikai Hivatal a kongresszusok és kiállítások látogatói számára egy sor, exkluzív ajándékot tartalmazó csomagot állított össze. A csomag legtöbb elemét úgy határozták meg, hogy általuk a különféle üzleti rendezvényeken való részvétel még teljesebbé váljon. A regisztrációhoz kötött kedvezményekről részletesen a Turisztikai Hivatal oldalán olvashatunk.

Idén több mint 100 nemzetközi rendezvényt terveznek tető alá hozni Hongkongban, amelyek kiváló kapcsolódási pontot jelentenek a különböző üzleti ágazatok számára. Néhány eseményt először rendeznek majd meg a régióban, de Hongkong a világjárvány után a városba visszatelepülő rendezvényeket is szívesen látja.

Természetesen Hongkong mostantól nem csak az üzleti céllal érkezőket, hanem a szabadidejét itt elöltölteni kívánó utazóközönséget is mindennemű korlátozás nélkül, a méltán híres vendégszeretettel várja.

Hongkong utazás szervezésében, online szállásfoglalással segíti a magyar utazókat megbízható partnerünk, a Suszter Travel.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben