Horvátország karantén nélkül oltási igazolvány beutazási korlátozások beoltottak teszt nélkül

Horvátország és Magyarország megállapodott, sem teszt, sem karantén nem kell védettségi igazolvánnyal

by Waterfan

Horvátország és Magyarország megállapodást kötött arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és ezek felmutatásával szabadon lehet közlekedni a 2 ország között – jelentette be a külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.

Szijjártó Péter azt mondta, már folynak a tárgyalások a szomszédos országokkal arról, hogy azok a magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást, szabadon utazhassanak.

„Ma sikerült lezárni a tárgyalásokat Horvátországgal. Megállapodtunk arról, hogy kölcsönösen elfogadjuk az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között. Így azok a magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást, karantén és tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak Horvátországba” […] „Az utolsó technikai részleteket egyeztetjük a horvát partnerekkel, és a megállapodás még ezen a héten életbe fog lépni. Onnantól kezdve magyar és horvát állampolgárok oltási igazolvánnyal, korlátozás nélkül utazhatnak a két ország között” – mondta Szijjártó Péter.

Azok a magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást, védettségi igazolvánnyal karantén és tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak tovább 4 országba:

  • Szerbia
  • Montenegró
  • Szlovénia
  • Bahrein
  • Horvátország (várhatóan ezen a héten lép majd életbe, a többi országgal már most érvényben van)

A hazai szolgáltatók el kell, hogy fogadják a kétoldalú megállapodásban érintett országok oltási igazolásait, például a fürdőkben is!

A tárgyalások jelenleg folyamatban vannak Görögország és Izrael vezetésével is. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke a napokban azt mondta, hogy a hazai szektor szolgáltatói számára nagy segítség lenne, ha a legnagyobb küldő országok közül Nagy-Britanniából és Németországból is hamarosan be lehetne jönni Magyarországra.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod, hogy fennmaradjon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben