Gasztroséta Gyula 2022

Hungarikumok íze – nemzetiségek konyhája: Gasztroséta Gyulán és Békéscsabán április 16 – 17-én

by Kassay Tamás

Április 16–17-én húsvéti Gasztroséta lesz Gyula és Békéscsaba városában. A látogatókat 6 nemzetiség ételei várják a street fooodtól a fine diningig, közel 20 helyszínen. A békési hungarikumok – a gyulai és csabai kolbász, a pálinka és a méz – kiemelt szerephez jutnak, emellett a gyulai és csabai éttermek, a pálinka- és sörfőzdék is bemutatják kínálatukat. A Gyulai Turisztikai NKft. és az Erkel NKft. munkatársai tematikus sétákat, tárlatokat és kerékpártúrákat szerveznek, amelyeken bemutatják a helyi specialitásokon túl azok történetét és a hozzájuk kapcsolódó érdekességeket is. A hétvége programját térzene és nyereményjáték teszi teljessé.

A Gyulai Várfürdő sörös és mézes szaunafelöntésekkel várja a nagyérdeműt a Castello szaunaparkban. Ki lehet próbálni csokoládés és gyümölcsös masszázsokat is a Beauty Szalonban, április 17-én (vasárnap) pedig Éjszakai Élményfürdőzés is lesz az AquaPalotában. A vízi élmények mellett a büfében hungarikumokat és kézműves söröket is vásárolhatunk, a bárokban pedig érdemes a Gyulai Bodza Banzáj, pálinkás koktélt rendelni!

A Gasztroséta programsorozat hivatalos oldalán megtekinthető a részletes program, a fő pontokat azért felvillantom az alábbiakban, hogy meghozzam hozzá a kedvet. Az első térkép a gyulai gasztroséta útvonalát, míg a második kép a békéscsabai helyszíneket mutatja.

Gasztroséta Gyula 2022 programok, helyszínek

 1. Hungarikumterasz – Világóra
 2. Csíki Söröző
 3. Mézes Kuckó
 4. Black Sheep
 5. Gyula Rouge Bistro
 6. Patrióta Gyulai Kisvendéglő
 7. Fedezd fel a várost két keréken!
 8. Kézműves Vásárudvar
 9. Gyulai Pálinka Manufaktúra Mintaboltja (Kossuth Lajos utcai körforgalomnál)
 10. Almásy-kastély Stefánia-szárny
 11. Gyulai vár
 12. Gyulai várfürdő

Gasztroséta Békéscsaba 2022 programok, helyszínek

 1. Látvány kolbásztöltés a CsabaParkban
 2. Gasztroséta Békéscsaba nevezetességei között
 3. Gasztronómiai kavalkád a Szlovák Étteremben és a Szlovák kultúra Házában
 4. Tanyalátogatás és Haluskakóstoló a Frankó tanya és Haluskaházban
 5. Erdélyi menüsor a Kisvendéglő a Hargitához Vendéglőben
 6. Kolbászvásár a Csabai Piacon
 7. Gondosan összeállított tradicionális menüsor a Veszely Csárdában

A finomságok kóstolásával nyerni is lehet, a gasztropontokon! Mit kell tenned, hogy nyerhess?

Gyulán: Gyűjts be 5 pecsétet a gyulai gasztropontokon a szórólapodra! Dobd be a szórólapodat a gyűjtőládába a Világóra Hungarikumteraszán!

Csabán: Gyűjts be 3 pecsétet a csabai gasztropontokon a szórólapodra! Dobd be a szórólapodat a gyűjtőládába a Tourinform irodában!

Ha gyulai és csabai pecséted is van, azonnali ajándékkal lepünk meg, amikor leadod szórólapodat a gyűjtőládáknál. A két városban összegyűlt szórólapok közös sorsolását április 17-én (vasárnap) 17 órakor tartják Gyulán, a Világóra Hungarikumteraszon.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben