Ismét összefog az easyJet és az UNICEF

by Polisor Bettina

A Törökországot és Szíriát érintő földrengések nyomán az UNICEF kiemelt figyelmet fordít azon gyermekekre, akik a sajnálatos események következtében elvesztették otthonukat, elszakadtak családjuktól, nem jutnak megfelelő ellátáshoz, vagy a fagyos hidegben rekedtek. A természeti katasztrófa sújtotta régióban jelenleg is szüntelenül dolgoznak a gyermekjogi szervezet munkatársai, hogy a gyermekek biztonsága, egészsége és jóléte biztosított legyen.

Az UNICEF munkájának segítése érdekében szervez most gyűjtést az easyJet, amivel közvetlen és létfontosságú anyagi támogatást juttat a törökországi és szíriai földrengések miatt a térségben leginkább rászoruló gyermekek és családjaik részére – adta közre az easyJet.

A két héten át tartó fedélzeti gyűjtést február 11-én, azaz szombaton kezdi meg az easyJet. Az adománygyűjtő akcióval a társaság összesen 36 ország több, mint 2,7 millió utasának kínál lehetőséget a segítségnyújtásra.

Az együttműködés nagy múltra tekint vissza

Az easyJet már több mint egy évtizede az UNICEF partnere, ez idő alatt utasai több, mint 16 millió fontnak megfelelő összeget gyűjtöttek össze a fedélzeti adományok révén, ezzel segítve gyermekek millióinak védelmét világszerte, és biztonságot teremtve számukra különböző vészhelyzetekben. A légitársaság csak a tavalyi évben több, mint 800 000 fontot gyűjtött össze az ukrajnai háborúban érintett gyermekek és családjaik részére.

Az easyJet munkatársa, Michael Brown (Director of Cabin Services) így nyilatkozott:

„Mély szomorúsággal értesültünk a törökországi és szíriai földrengések pusztításáról, gondolatban az érintettekkel vagyunk. Előre is szeretnénk megköszönni utasainknak az UNICEF felhívására tett felajánlásaikat, valamint nagylelkűségüket és kedvességüket. Adományukkal az UNICEF és önkénteseik támogatni fogják az érintett gyermekeket és családokat, valamint biztosítják számukra az életben maradáshoz szükséges feltételeket. Szeretnénk köszönetet mondani a fantasztikus legénységünknek is, akik közreműködnek a gyűjtések lebonyolításában, és akik mindig szenvedélyesen tesznek meg mindent azért, hogy pénzt gyűjtsenek az UNICEF által végzett létfontosságú munka támogatására.”

Jon Sparkes, az UNICEF UK vezérigazgatója elmondta:

„A közelmúltban Törökországban és Szíriában bekövetkezett, pusztító földrengések nyomán hálásak vagyunk az olyan partnereknek, mint az easyJet. Ezek voltak a legerősebb földrengések, amelyek az elmúlt csaknem 100 évben sújtották a régiót, és a lehető legrosszabbkor jöttek a kiszolgáltatott gyermekek és családjaik számára. Az UNICEF és az easyJet elkötelezett amellett, hogy az érintettek mielőbb megfelelő segítséget kapjanak. Az UNICEF támogatásával az easyJet segít a sürgősségi ellátáshoz való hozzáférés biztosításában, hiszen a gyermekek egészségét különösen nagy veszélyek fenyegetik élelmiszer- és tiszta vízellátás nélkül. Az easyJet ügyfeleinek adományai az UNICEF éjjel-nappal tartó munkáját támogatják a gyermekek és családjaik egészségének és jólétének védelme érdekében.”

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, lehetőségeihez mérten a WizzAir is kivette részét a katasztrófa sújtotta területen nyújtott segítségből, és Törökországba szállította a Terrorelhárítási Központ speciális, felkészült szakemberekből álló mentőcsapatát.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben