Zarándok Akadémia 2 Mátraverebély Szentkút 2023

Zarándok Akadémia 2 – indul a regisztráció a különleges utazásra

by Kassay Tamás

„Alkossuk meg az ideális látogatóbarát szent helyet!” – ezzel a küldetéssel indul a március 22-23-án a Zarándok Akadémia 2, amely ezúttal nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton kerül megrendezésre. A kétnapos szakrális-spirituális találkozó keretében a résztvevők egy minden szempontból hasznos, a tapasztalatok és a jógyakorlatok nyomán összeállított kódexet tesznek közkinccsé. Az esemény fővédnöke ebben az évben is Hortobágyi T. Cirill Pannonhalmi Főapát.

Zarándok Akadémia 2. 2023 március 22-23 Mátraverebély-Szentkút

Egyre tudatosabban épül be a kínálatba a vallási turizmus, és reneszánszát éli a zarándoklás: ez manapság talán az egyik legtrendibb elvonuló tevékenység. Mindannyian vándorok vagyunk, hiszen felkeresünk helyeket, meg akarjuk érteni útjainkat, fejlődésünket: erre ad lehetőséget a turizmus és az általa elérhető kulturális és természeti kapcsolódások, szolgáltatások. A fizikai megérkezésen túl, amint lelki természetű kapaszkodókat is kapunk, már nem csak látogatók, hanem zarándokok is lehetünk.

A turisztikai szakemberek közül elsősorban a látogatómenedzsmenttel és a turizmusfejlesztéssel foglalkozó kollégákat várják a szervezők és a házigazda, Orosz András Lóránt, kegyhelyigazgató atya. Jelentkezés és regisztráció 2023. március 15-éig a lent megadott elérhetőségen.

A most megszervezésre kerülő alkotómunkában természetesen a zarándokhelyek, szálláshely-üzemeltetők, a látogatókat kiszolgáló desztinációmenedzsment szervezetek és vállalkozók is részt vesznek. A cél az, hogy a résztvevők segítsék egymást abban, hogy bárki számára érthetően és vonzóan tudják közvetíteni kincseiket, függetlenül a betérő vendégek vallási meggyőződésétől. Az idei vezérgondolat a turista- és zarándokfogadás, amelynek három aspektusáról, a bekapcsolódásról, a befogadásról, illetve a bemutatásról kapnak többek között Kovács Balázstól (GD Consulting, Ausztria), és Marco Schmidtől(Élő Kövek és City Pastoral, Svájc) indító előadásokat a megjelentek, valamint betekinthetnek a távol-keleti zarándoklás és zarándokfogadás világába is. A kerekasztal beszélgetéseket aktív alkotó programok teszik teljessé, annak érdekében, hogy együttesen megfogalmazzák hogyan fogadjunk turistákat és zarándokokat, milyen eszközökkel támogathatjukhiteles megtapasztalásaikat, továbbá hogyan segíthetjük elő a lelki elmélyülést.

A programot és a tudnivalókat www.zarandokakademia.hu honlap részletesen közli.

Mint ahogyan arról a Spabook korábban már beszámolt, 2022-ben első alkalommal Péliföldszentkereszten rendezte meg a Zarándok Akadémia szakrális-spirituális turisztikai látogatómenedzsment műhelytalálkozót a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület és a Hungary NEXT ország-márka-műhely, létrejöttét idén is a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány támogatja.

Jelentkezés: https://www.zarandokakademia.hu/regisztracio/

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben