ITB Berlin 2024 innováció technológia

ITB Berlin 2024: innovációs és technológiai robbanás a turizmusban

by Kassay Tamás

A világ vezető turisztikai szakkiállítása minden eddiginél nagyobb teret kínál az innovatív megoldásoknak a travel technology területén. A globális konferencia résztvevői jövőorientált ötletekkel találkozhatnak az ITB Berlin 2024-es rendezvényén. Az új mottó szerint: „Pioneer the Transition in Travel & Tourism. Together“

ITB Berlin 2024: erős fókuszban a travel technology

Más iparágoktól eltérően a turizmus mindig is az alkalmazkodóképességének és az innovációnak köszönhetően fejlődött – nem véletlenül kap ismét kiemelkedő helyet a Travel Technology szektor a március 5. és 7. között megrendezésre kerülő ITB Berlin kiállításon. Több mint 30 nemzetközi cég mutatja be innovatív termékeit és ötleteit a világ vezető utazási szakkiállításán, összesen öt csarnokban. A kiállítói portfólió az ismert iparági óriásoktól a feltörekvő induló vállalkozásokig terjed, és lefedi a teljes technológiai értékláncot. Ide tartozik többek között az Amadeus, a Sabre, a Bewotec, az ICEX España, a Business Iceland és a Business France. A GIATA partnerekkel együttműködve az 5.1-es csarnokban található Travel Tech Café és a 6.1-es csarnokban található Travelport, az eTravel Lounge a technológia szerelmeseivel való élénk tudáscserét segíti elő.

A 6.1-es csarnok eTravel Stage-én széleskörű színpadi programot tartanak, amely idén két új témával, az AI-vel (Artificial Intelligence) és a Digital Destination-el teszi teljessé a sokszínű kínálatot.

ITB Berlin eTravel Stage: itt bárki tanulhat az utazás technológiai szakértőktől

Az ITB Berlin Congress részeként működő eTravel Stage egyben agytröszt és ötletgyár is. A vásár mindhárom napján ez a helyszín az utazási technológiák terén kiemelkedő vitaindítók, lenyűgöző előadások és színvonalas panelbeszélgetések platformja lesz. A látogatók az utazási technológiai iparág vezető szakértői által bemutatott események széles skálájára számíthatnak.

Válogatás az ITB Berlin 2024-es, szinte végtelen programkínálatából

Március 5., kedd, 11:15

Beyond the Buzz – What are the Key Technology Trends Shaping Travel címmel, Lea Jordan (a Techtalk travel társalapítója és az ITB Szakértői Tanácsának tagja) fog beszélgetni Mirja Sickellel (az Amadeus vendéglátási disztribúciós alelnöke) és Andy Washingtonnal (Európáért felelős vezérigazgató a Trip.com csoportnál) az utazási technológia trendjeiről – mi az, ami csak hype, és mit lehet igazán megvalósítani?

Március 5., kedd, 14:30

A Hotel Technology Trends (or Hypes?) – Cutting the Noise” panelen Kevin King (a Shiji International vezérigazgatója), XinXin Liu (a H World Group elnöke) és az iparág más vezetői betekintést nyújtanak a releváns trendekbe, Lea Jordan moderátor segítségével betekintést kaphatnak a technológiai trendek világába a vendéglátóiparban. A szállodatulajdonosok megtanulják, hogyan kell eligazodni a szállodai technológia összetett világában, és sikeresen elsajátítani a digitális átalakulást.

Az eTravel Stage kongresszus teljes első napját a Global Travel Tech támogatja. A cég saját maga is egy panelt szervez partnereivel a Skyscannerrel, az Amadeusszal, az Expedia Grouppal és a Booking.com-mal.

Március 6. szerda

A vásár második napján a Technology, Tours & Activities témákon lesz a hangsúly. A legfontosabb események közé tartozik Schubert Lou (a Trip.com üzemeltetési igazgatója) vitaindító előadása, ami rávilágít a kínai utazók nemzetközi utazásainak preferenciáira. Az „Outlook for Experiences” témához kapcsolódó hozzászólások az Arival technológiai platform legújabb kutatási eredményeit, valamint az iparág vezetőivel folytatott megbeszéléseket is tartalmazzák, köztük Nishank Gopalkrishnannal (CCO, TUI Musement) és Kristin Dorsett-tel (CPO, Viator).

Március 6., szerda, 15:45

Az új AI témakör részeként egy interjút terveznek Dr. Patrick Andrae-val (a HomeToGo vezérigazgatója): „Hogyan alakítja át az AI az utazási kereséseket és a foglalásokat” címmel. A HomeToGo korán felismerte a mesterséges intelligencia előnyeit, és ők voltak az első olyan nyaralóbérlési szolgáltató, amely bevezette az úgynevezett „AI módot”, mely egy KI által támogatott utazástervező program. Dr. Patrick Andrae csatlakozik a résztvevőkhöz, akik bepillantást vetnek a HomeToGo úttörő erőfeszítéseibe a kulisszák mögé, hogy az AI segítségével tovább erősítsék az utazási ágazatot.

Március 7., csütörtök 10:30

Charlie Li, a TravelDaily China vezérigazgatója moderálja a Taking Notes – Lessons from Asia’s Digital Frontier’ című panelt, amelyben a kínai utazási piac piacvezetői megosztják értékeléseiket és észrevételeiket a résztvevőkkel, köztük Vivian Zhou (Jin Jiang International alelnök) és Bai Zhiwei (CMO, Tongcheng Travel).

Március 7-én, csütörtökön 11.00

„A kemping digitálissá válik” – Michael Frischkorn (CPO és CTO a PiNCAMP-nál) a kempingpiac jelenlegi helyzetéről és jövőjéről beszél vitaindítójában.

Március 7-én, csütörtökön 14:30

Az új Digital Destination téma kifejezetten a német nyelvű országok desztinációit célozza meg. Alexa Brandau, a médiamenedzsment vezetője és Richard Hunkel, a nyílt adatokért felelős vezető a Német Idegenforgalmi Hivataltól (DZT) ad áttekintést a nyílt adatok projektről.

Március 7-én, csütörtökön 16:15

„Értsük meg végre a vendéget! – a vendégkártyától a digitális pénztárcáig” – vitaindítójában Reinhard Lanner (Strategy Advisor Travel & Hospitality, Workersonthefield) elmagyarázza, hogyan működik a tökéletes és személyes vendégszemlélet a hatékony adatkezelésen keresztül.

Az ITB Berlin Congress 2024 teljes programja elérhető a www.itb.com/itb-kongressprogramm  oldalon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben