Izrael megnyitja határait a külföldi turisták előtt

by Kassay Tamás
Izrael beutazás megnyitja határait nyitás

Izrael szeptember 19-től bizonyos országokból engedélyezni fogja kisebb turistacsoportok belépését az országba. Az izraeli kormány beutazási korlátozások könnyítéséről szóló döntése, a turizmus újraindításáról szóló pilot program része, amelyről a Reuters tudósított.

Az új szabály szerint zöld, sárga vagy narancs listán lévő országok 5-30 fő közötti turistacsoportjai léphetnek be Izrael területére, amennyiben minden tagja teljesen be van oltva.

A magánúton, egyedül érkező turisták továbbra sem léphetnek be Izraelbe, kivéve, ha családtag látogatásának céljából érkeznek.

Izrael idén májusban egyszer már megnyitotta határait a külföldi turistacsoportok előtt, de a delta variáns miatt augusztusban felfüggesztették ezt az intézkedést.

A legújabb tervek szerint a turistacsoportok számát nem fogják korlátozni, ellenben a piros listán lévő országokból továbbra sem lehetséges a beutazás Izraelbe. Vörös listán van jelenleg Bulgária, Brazília, Mexikó és Törökország is.

Izraelbe beutazás előtt bizonyítani kell, hogy az utazó 6 hónapon belül kapta meg a koronavírus elleni oltás 2. adagját (vagy az emlékeztető oltást), ezen felül 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet is fel kell mutatni, sőt, a reptéren szerológiai tesztet is végeztetni kell belépéskor.  Erre az önköltséges tesztre előzetesen itt lehet regisztrálni. A belépésre vonatkozó kérelmet online kell benyújtani. Aktuális beutazási korlátozások Izraelbe a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatók.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.