Japán újranyitás külföldi turisták október 11

Japán október 11-én újra megnyitja határait a külföldi turisták előtt, de maradnak beutazási korlátozások

by Kassay Tamás

A japán kormány bejelentette, hogy október 11-től megnyitja határait a nemzetközi turisták számára, akik ekkortól egyénileg szervezett utazás keretében is beléphetnek a szigetország területére, már nem csak turistacsoport tagjaként. Eddig oltással sem léphettek be külföldiek az országba egyéni utazás keretében.

A Japánba történő egyéni beutazás és a vízummentesség újraindítása, valamint a napi beutazási limitek eltörlése lehetővé teszi a nemzetközi turisták számára, hogy az elmúlt két és fél év után újra felfedezhessék Japánt. Az intézkedést világszerte nagyon sokan várták már, Japán magatartása kiemelt figyelemnek örvendett a járvány kezelésének tekintetében.

A japán kormány végre bejelentette a turisztikai célú egyéni utazások újraindítását, a vízummentességet és a napi érkezési felső limit eltörlését. Hihetetlenül örülök, hogy végre újra üdvözölhetjük az egyéni utazókat, miután két és fél évig tartó várakozás alatt megbirkóztunk a járvánnyal.

– mondta a Japán Nemzeti Turisztikai Szervezet (JNTO) elnöke, SEINO Satoshi.

A bejelentésre reagálva a JNTO azt ígérte, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Japánba való beutazással kapcsolatos legfrissebb információkkal tudja ellátni az utazókat.

A JNTO egyúttal arról is tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy keményen dolgoznak a fenntartható turizmus kialakításán, valamint a kaland- és luxusutazásokat megalkotó projekteken is. Japán nemcsak a turizmus, hanem a nemzetközi konferenciák számára is rendkívül vonzó ország. Az enyhített utazási intézkedésekkel Japán teljes mértékben felkészült ezeknek az eseményeknek a fogadására.

Japán beutazási korlátozásai 2022 október 1-jétől

Most tehát Japán visszaállítja a járvány előtt érvényes, rövid távú tartózkodásra vonatkozó vízummentességi szabályokat. A rövid távú tartózkodás 90 nap, bár vannak kivételek, például az Indonéziából és Thaiföldről érkező látogatók esetében 15 nap.

Ami a beutazási korlátozásokat illeti, a látogatóknak igazolniuk kell, hogy három(!) adag koronavírus elleni oltást kaptak, vagy negatív teszteredményt kell felmutatniuk.

„Vagy az Egészségügyi Világszervezet sürgősségi listáján szereplő oltóanyag harmadik adagjának beadásáról szóló igazolást, vagy a külföldi elutazás előtt 72 órával elvégzett vizsgálatról szóló negatív vizsgálati bizonyítványt fogunk megkövetelni”

mondta Hirokazu Matsuno kabinetfőtitkár hétfőn újságíróknak.

A WHO sürgősségi listáján szerepel néhány olyan vakcina, amelyet Japán nem ismert el – például a kínai Sinovac által gyártott. Az egészségügyi minisztérium közölte, hogy a konkrét oltóanyagtípusok listáját később teszi közzé.

Az újranyitás napján Japán megszüntetni a helyszíni vizsgálatokat és a karantén szabályt is. Jelenleg még a magas kockázatúnak ítélt helyekről érkező utazóknak az oltási státuszuktól függően tesztet kell végeztetniük és karanténba kell vonulniuk.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben