A KAYAK új eszköze megmondja, hogy mikor érdemes elutaznod

by Polisor Bettina

Itt a nyár, javában tombol a turisztikai főszezon, a Booking késve fizet, az árak emelkednek, az emberek utazási kedve pedig világszerte töretlenül emelkedik a repülőjegyek áraival együtt. A KAYAK online kereső pedig még június 1-jén adott ki közleményt arról, hogy Best Time to Travel néven új eszközt vezet be, aminek segítségével megtalálhatjuk a saját szempontjaink alapján számunkra legjobb és legolcsóbb lehetőségeket az utazásunkhoz.

A Best Time To Travel a szükséges paraméterek megadását követően egy sor adatot elemezve felfedi előttünk az év azon időszakát, amikor a leginkább optimális az általunk kiválasztott úti célra utaznunk.

A több, mint 280 000 választható útvonallal a KAYAK új eszköze magában foglalja a KAYAK több milliárd utazási lekérdezésének prediktív adatait a jövőbeli repülőjegy- és szállodaárak előrejelzéséhez igazodva, így az utazók könnyen összehasonlíthatják az árakat az időjárási és egyéb szezonális információkkal ahhoz, hogy meghatározzák az utazás számukra legmegfelelőbb időpontját. Lássuk hogyan is működik a gyakorlatban.

1. lépés: add meg az úti célt, és tudd meg, melyik hónapban érdemes utazni

Kayak Best Time to Travel optimális utazás kereső
Utazós inspirációkkal, turizmus hírekkel vár FB csoportunk, csatlakozz és iratkozz fel hírlevelünkre!

Elsőként meg kell adnunk azokat a repülőtereket, ahonnan indulunk, és ahová az érkezést tervezzük, majd választanunk kell a KAYAK legnépszerűbb utazási időtartamai közül (4, 7 vagy 14 napos időtartam). Ezt követően a KAYAK számos tényező, többek között az ár, a várható tömeg és az időjárási előrejelzések alapján megadja az utazásra leginkább alkalmas hónapot. Például március a legalkalmasabb hónap arra, hogy Budapestről egy 4 napos kirándulást ejtsünk Párizsban (a Budapestről induló járatokat tekintve ez az egyik legnépszerűbb úti cél), mivel a repülőjegy ára alacsony, az időjárás kedvező és a tömeg sem számottevő ebben a hónapban.

2. lépés: szűkítsd a hónapot konkrét dátumra

Ha már megvan, hogy melyik hónapban szeretnénk utazni, a következő lépésben kiválaszthatjuk, hogy mely napokon repülhetünk a legolcsóbban a választott hónapon belül. A KAYAK naptári nézete éves áttekintést nyújt arról, hogyan változnak a repülőjegyek árai az általunk választott dátumtól függően. A fenti 4 napos utazás példájánál, és a KAYAK által ajánlott hónapnál maradva odafelé március 23. visszafelé pedig március 26. napjára érdemes az utazást időzíteni.

3. lépés: időzítsd a foglalást

Ha megvan, hogy hová és mikor utazunk, időzítsük a foglalás időpontját, hiszen jelentős árkülönbséget eredményezhet az, hogy a konkrét indulás előtt mennyi idővel váltjuk meg a repülőjegyet/foglaljuk le a szállást. A KAYAK új eszköze természetesen ebben is segít nekünk. A KAYAK ajánlott dátumai automatikusan megjelennek, és az eszköz tanácsot ad, hogy melyik a legjobb nap, amikor lefoglalhatjuk a repülőjegyet és a szállodát, mielőtt az árak emelkedni kezdenének. Ha viszont nem szeretnénk azonnal lefoglalni jövőbeli utazásunkat, akkor az utazás tervezése során alkalmazhatjuk az árriasztás funkciót is. Ennek segítségével értesüljünk róla, mikor emelkednek és mikor csökkennek a kívánt repülőjegy, vagy szálloda árai.

„A KAYAK-nál minden technológiai eszköz azt szolgálja, hogy egyszerűbbé, olcsóbbá és hatékonyabbá tegye az utazást a felhasználók számára, legyen szó akár az utazási keresőmotorunkról, amely megtalálja a legjobb ajánlatokat, vagy az árriasztásról, amely megkönnyíti a legjobb ár rögzítését. A Best Time To Travel eszköz a következő természetes előrelépés számunkra, mivel egy kulcsfontosságú fájdalmas pontot – a tervezés közbeni bizonytalanságot – kezeli. A keresési adataink, köztük az időjárás-előrejelzések, az árelőrejelzések, az előre jelzett tömegek és még sok más adat felhasználásával megszünteti a találgatásokat az utazástervezés folyamatában. Előrejelző elemzésünkkel az utazók biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak a legjobb utazási hónapot, hanem a leggazdaságosabb foglalási időszakot is kiválaszthatják. Adatainkat arra használjuk, hogy az utazóknak megadjuk a döntő lépésekhez szükséges információkat, és végső soron mindenki számára leegyszerűsítjük a tervezési folyamatot.”

fűzte hozzá gondolatait az új fejlesztéséhez Tarun Tahiliani, a KAYAK országigazgatója

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben