lakóautó Amerika Travelexpert adás műsor

Lakóautózás Amerikában, virágözön Madeirán, Ferihegyi körkép a TravelExpert 4. adásában

by Kassay Tamás

A TravelExpert élő, online videós műsor, amelyben tapasztalt szakemberek személyesen szólalnak meg, első kézből szolgálnak megbízható információkkal az utazás világából. Élő adásban járták körbe, hogy mi történt azokkal az utasokkal, akiket a Wizz Air Londonban hagyott nemrég, miért jó ötlet most Madeira szigetére utazni, és inspirációt kaphatunk amerikai lakóautós kalandozáshoz is, sok egyéb hasznos infó mellett. Aki még nem ismeri a műsort, itt megtudhat róla többet, a mai adás pedig itt nézhető vissza.
A házigazda: Kiss Ernő Zsolt színművész.

TravelExpert – Hírmozaik rovat

A Wizz Air Lutonban hagyta az utasait, az egyik érintett mesélte el, hogy mi és hogyan történt. Neki szerencséje volt, mert volt hova mennie, viszont a Wizz Air nem kínált fel alternatív járatot, hanem az utasoknak kellett megvásárolni egy újabb jegyet, amit majd később megtérítenek. Lendvai Tibor úgy fogalmazott, hogy bár kártérítést fognak kapni, az ügyet 1 hónap alatt sem sikerült még lezárni. Hiányolta, hogy a fapados légitársaság nem nyújt megfelelő támogatást és asszisztenciát ilyen helyzetben. Érzése szerint az utasok magukra maradtak. Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól az Utazás hírek csoport, csatlakozz!

A műsor itt nézhető vissza, az élő adás a 2. percnél kezdődik

TravelExpert – Színvilág rovat

Schmid-Lengyel Mónika – Az amerikai utazásokkal foglalkozó Világszerte Travel ügyvezetője hasznos információkat mondott az USA-ba történő utazás lehetőségeit és szabályait illetően, valamint igazán különleges programot ajánlott:

Lakóautózás Amerikaszerte programjuk egészen különleges élményt kínál, akár párral, barátokkal, vagy családdal utazik az ember. Elsősorban a nyugati park felfedezését javasolja, a végeláthatatlan, de nem unalmas, hanem végig lélegzetelállító természeti szépségekkel övezett utakon haladva be lehet járni egyik nemzeti parkot a másik után, ötvözve az óceán partjának látványát a hegységekkel, kanyonokkal, ahol nem pusztán naplementét lehet nézni, de akár ott is lehet aludni.

Kajli-Bettencourt Linda Madeira szakértőjeként mesélt arról, hogy az örök tavasz szigete viszonylag szabadon látogatható. Események, fesztiválok jelenleg nincsenek, ettől függetlenül az utazás viszont lehetséges és kikapcsolódásra, túrázásra tökéletes az alkalom.

Dr. Füri Mihályné a Kartago Tours-tól az utazási szerződések szerepéről és fontosságáról mondott el létfontosságú tudnivalókat, amivel minden utasnak alapvető érdeke tisztában lenni. Ajánlom tehát, hogy a műsort mindenki nézze meg, amit pedig aláír, azt mindig olvassa el!

Ha csak 1 szolgáltatást vásárolunk, akkor az adott szolgáltatóval szerződünk, ha viszont több szolgáltatást, akkor az már szolgáltatáscsomag, más néven szolgáltatás együttes, amit csak bejegyzett, biztonsági letéttel rendelkező utazási iroda szolgáltathat. Érdemes ismerni a különbséget az utazásközvetítő, az utazásszervező és az utazási iroda között.

Kránitz Balázs Aeropark részéről mutatta be, hogy az Aeropark milyen újdonságokkal várja a látogatókat. Többek között ki lehet próbálni a repülést egy vadonatúj Airbus A320neo szimulátorban is.

Gajárszki Henrik az AST American Service Kft-től a repülőjegyvásárlás hátteréről beszélt. Kiemelte, hogy a légitársaságok egyre inkább csomagokat szeretnének értékesíteni, és ezek átlátásában hasznos lehet egy utazásszervező szakember, aki számos összefüggést is lát a háttérrendszerekben, amiket az utazók egy része saját maga nem.

Varga Zsanett Go Global munkatársa Londonból jelentkezett és mutatott biztató képet egy hatalmas parkból, ahol az emberek jól láthatóan sportoltak, piknikeztek, jól érezték magukat.

Nagy Róbert a Mondial Assistance részéről az utasbiztosítások szerepére és fontossága világított rá.

Dr. Moll Veronika a poszt-COVID kezelések újfajta szolgáltatásaiba kalauzolt el bennünket, ami a jelenlegi helyzetben sokak számára lesz majd fontos, mert számos felgyógyult ember küszködik utólagos tünetekkel. Hévízen most ezeknek a javítására kínálnak kezeléseket, például inhalációt, oxigénterápiát, iszappakolásokat, masszázsokat.

Légrádi Zoltán a Túrabirodalom vezetője belföldön, Az Őrség szívében, Szalafőn kalauzolt körbe bennünket.

TravelExpert – Játékvilág rovat

Az heti játékban a Bükktől a Zemplénig túrák felajánlásában lehetett utalványt, és a Hévízi tófürdő felajánlásában nyerni

A műsor itt nézhető vissza, az élő adás a 2. percnél kezdődik

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport, csatlakozz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben