1 hétig maradnak korlátozások Húsvét

Legalább 1 hétig még maradnak a korlátozások, Húsvétról külön döntenek

by Waterfan

A szokásos péntek reggeli rádió interjúban hallhattuk a miniszterelnök nyilatkozatát a korlátozásokkal kapcsolatban. Ezekből a legfontosabb idézeteket mutatom, amelyek kapcsolódnak a turizmushoz (is).

Növelni kell a védettséget élvezők számát

„A mai operatív törzs ülésen az a döntés született, hogy úgy látjuk: az oltási számok növekedése jelenti a legfontosabb védekezési eszközt”. […] „minél több embert oltunk be, annál inkább csökkenni fog az új betegeknek a száma.”

Miután lezárult a nemzeti konzultáció, arra kérte az operatív törzset, hogy készítse el az újraindítási tervet, amelynek kulcseleme az oltás és a beoltottak száma:

„Olyan oltási tervre van szükségünk, amely világosan megmondja, hogy mi fog történni, ha az oltottak száma eléri a 2,5 milliót, a 3 milliót, a 3,5 milliót, 3,5 milliót 4 milliót, mert a konzultáció azt mondta, hogy csak fokozatosan lehet nyitni, ezzel én magam is egyet értek. Tehát a nyitás, az újraindítás lépéseit a beoltottak számához kell kötni” […] Nem tudok pontos dátumot mondani a nyitás első lépésére […] Akkor tudjuk megtenni az első újranyitási lépést, amikor minden 65 év feletti ember, aki regisztrálta magát, be lett oltva.

– mondta a miniszterelnök

gondolatait így folytatta: „Mivel folyamatosan nő a regisztráltak száma, de a mi számításaink szerint amikor a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót, akkor jutunk el oda, hogy minden 65 év feletti regisztrált ember be van oltva. és az lesz az a pillanat, amikor az oltások számának alakulása függvényében meg lehet kezdeni az újraindítást.

Húsvét külön döntés lesz

Orbán szerint húsvét „különösen kockázatos időpont”, mert felkerekedik az ország, mindenki mindenkit meglátogat, a „lányokat, asszonyokat meglocsoljuk”, sok a kontaktusszám, ezért „külön kezelendő” járványkezelési szempontból. Ezért a jövő héten a számok ismeretében ismét döntünk.

Eközben Szlovákia tovább szigorított:

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek csoporthoz.

Biztonságos utazást, sok élményt,
Mr Spabook
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben