lejáró okmányok meghosszabbítása június 30-ig

Belföldi turizmus: bukhatják a szállásukat, akik nem figyelnek oda erre

by Kassay Tamás

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején lejáró okmányok korábban a veszélyhelyzet megszűnésétől számított további 60 napig voltak érvényesek, ez a szabály azonban megváltozott és konkrét dátumra módosult. A lejáró okmányok egységesen június 30-ig érvényesek.

Személyazonosításra alkalmas igazolvány felmutatása szükséges a szálláshelyekre bejelentkezéskor, lejárt igazolvánnyal a szállás nem foglalható el,

ezért arra hívom fel az érintettek figyelmét, hogy mielőbb újítsák meg a dokumentumaikat, ha eddig nem tették meg, mert éltek a kényelmes lehetőséggel. A Spabook a nagyközönség mellett a szakma lapja is, ezért erősen javaslom a szállásadóknak, hogy emlékeztessék a vendégeiket a dokumentumaik érvényességének ellenőrzésére, szükség esetén megújítására. Több legyet is ütnek egy csapásra.

Az a szálláshely, amelyik:

  • kommunikál a vendégeivel és hasznos tartalmat oszt meg, nagyobb figyelmet kap a közösségi médiában,
  • hírlevélben emlékezteti erre a vendégeit, erősítheti a régi vendégeinek elkötelezettségét a hely iránt,
  • növeli hitelességét,
  • megalapozza, hogy nagyobb figyelmet kapjanak a jövőbeli kommunikációi is.

Azért, mert a vendégeik azt fogják érezni, hogy a vendéglátójuk valóban törődik velük, amivel meg tudja különböztetni magát a versenytársaitól. Érdemes átfogó kommunikációs stratégiát építeni és ebben segítséget kérni.

Fontos a lejáró okmányok meghosszabbítása június 30-ig

György István a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videóban, jelezte: több millió okmány érvényességét kell meghosszabbítani.

György István emlékeztetett, az Országgyűlés döntött arról, hogy a veszélyhelyzet idején lejáró okmányok 2022. június 30-ig érvényesek.

Javaslom, hogy senki ne várja meg az utolsó hónapokat, heteket, hanem mielőbb hosszabbítsa meg lejáró okmányaikat, így a személyi igazolványt, a forgalmi és vezetői engedélyt, útlevelet, közgyógyellátási igazolványt vagy a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványát.

Országszerte 310 kormányablakot lehet felkeresni időpontfoglalással, vagy a helyszínen sorszámhúzással. Időpontot foglalni a 1818-as telefonszámon vagy az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon lehet.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben