Magyar ínyencség brillírozik a Dubaji Világkiállításon: angyalbögyörő

by Kassay Tamás

A Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kap Magyarország gasztronómiai kínálatának bemutatása is.

A Magyar Pavilon éttermének egyik legújabb fogása ötvözi az arab világ különleges ízeit a magyar hagyományokkal. Az ételt a pavilon séfje, Pintér Károly álmodta meg, aki a Dubajban megtapasztalt ízvilágot, fűszereket és hangulatot használta inspirációként. Főzés iránti szenvedélye meghatározza az életét, ahogy ő fogalmaz: „a legjobban alkotni, valami új dolgot létrehozni szeretek a konyhában”.

Különleges fogások a Magyar Pavilon éttermében – bemutatkozik az angyalbögyörő

Magyar gasztronómia dubaji világkiállítás angyalbögyörő Pintér Károly
Megkóstolnánk. Vár az Utazás hírek csoport, tarts velünk!

A kifejezetten a Dubaji Világkiállításra készült „Angyalbögyörő” fúziós ételt klasszikus nudlival és tépett kacsahússal tálalják, amit az arab gasztronómiára jellemző datolyakrémmel, pisztáciával, bodzás-hibiszkusz zselével és zatarral, az egyik legismertebb keleti fűszerrel színesítenek. A fogást az első pillanattól kezdve komoly érdeklődés övezi a látogatók körében. Emellett az étlapon a karácsony óta elérhető egyedi halászlének akkora sikere volt az ünnepek alatt, hogy immár állandó fogásként szerepel a kínálatban.

Magyar gasztronómia dubaji világkiállítás angyalbögyörő Pintér Károly

A Magyar Pavilon bisztrója könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, modern felfogásban bemutatva a hagyományos magyar konyhát, külön ügyelve a szezonalitásra. Konyháján nyolc olyan szakmai kiválóság dolgozik, akik az ország legkiválóbb vendéglátóhelyein, 5 csillagos szállodáiban, illetve Michelin-csillagos éttermeiben már bizonyítottak. A menüsort a komoly szakmai múlttal rendelkező, nemzetközileg is jegyzett séf, Pintér Károly állította össze a Magyar Bocuse d’Or Akadémia alelnöke, Csapody Balázs közreműködésével.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben