Rendezvényszervezés, mentorálás és a win-win elve a Magyar Marketing Fesztiválon

by Polisor Bettina

A Magyar Marketing Fesztivált, Magyarország legnagyobb, KKV-marketingtrendeket bemutató üzleti fesztiválját idén januárban rendezték meg Budapesten.

Mentor-mentorált program a Marketing Fesztiválon

Immáron 10. jubileumi alkalommal került megrendezésre a több, mint 30 előadót, és a hatvannál is több kiállítót felvonultató Magyar Marketing Fesztivál, de most először egy gyakorlati rendezvényszervező oktatás keretében mentor-mentorált programként is résztvehettek rajta a junior szakmabeliek.

Fotó: Németh Csaba

Ez az egyedülálló kezdeményezés több program közös sikerének tekinthető, a program mentoráltjait ugyanis a Dekorellátó és a Protégé mentorprogram adta, míg mentori oldalról Miklovicz Norbert (a Magyar Marketing fesztivál tulajdonosa), Nagy Balázs (a Dekorellátó Oktatási Központ tulajdonosa), illetve Csobota-Kis Árpád (Rendezvényszervezési Mentor, a Dekorellátó rendezvényszervezés oktatója) adta át tudását a fiatalok számára. Ugyan egyik fél részéről sem újkeletű dolog a mentorálás, Árpád személy szerint több, mint 10 éve foglalkozik egyéni és csoportos mentorálással is, azonban most először valósulhatott ennyire nagyszabású együttműködés egy marketing rendezvény és a képzőintézmények között.

A Dekorellátó a korábbi Üzleti rendezvényszervező képzés hallgatóit biztosította, a Protégé mentorprogram pedig olyan egyetemista hallgatókat adott a Fesztivál számára, akik a turizmus-vendéglátás területén folytatják tanulmányaikat.

A Fesztiválon résztvevő fiatalok kiválasztása önkéntes jelentkezés alapján történt, majd több alkalmas meeting-sorozat kezdődött a szükséges információk átadása céljából – szó volt többek között a rendezvényszervezés alapjairól, a Magyar Marketing Fesztiválon elvárt kompetenciákról, illetve a munkához szükséges egyéb ismeretek átadása is megtörtént. A rendezvény előkészületeibe is bepillantást nyerhettek a mentorprogram résztvevői, közvetlenül a rendezvényt megelőző napon.

A win-win elv érvényesülése a gyakorlatban

A mentorprogram különlegessége, hogy nem csupán a Magyar Marketing Fesztivál szervezői nyertek azzal, hogy biztosított volt számukra egy képzett, maximálisan motivált csapat a rendezvény napján, hanem egyrészt a hallgatók is, hiszen tudást kaptak a munkájukért cserébe, másrészt maguk a Fesztivál vendégei is, akik a mentoráltak motivált munkájának köszönhetően kedvesebb és figyelmesebb törődést kaptak – ez a lényege a Csobota-Kis Árpád által mindig hangoztatott és megvalósított win-win elvének.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben