Magyarország Michelin csillagos éttermek vidéken

Végre vidéki éttermek is felkerülhetnek a gasztronómia világtérképére – utolérhetjük Szlovéniát Michelin csillagos helyekben

by Kassay Tamás

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) jelentette be azt az örömteli hírt, hogy a Michelin mostantól a legjobb vidéki éttermeket is keresi és díjazza Magyarországon. Akik régóta olvassák a Spabook-ot, emlékezhetnek rá, hogy 2021-ben több bejegyzésben és cikkben foglalkoztam Szlovénia gasztronómiájával, és azzal, hogy a kis ékszerdoboz ország a járvány alatt bezsebelt 6 Michelin csillagot is, szerte az országban.

A Michelin bejelentése után végre Magyarország is esélyt kap arra, hogy megmutassa a világnak a legjobb éttermeit, szerte az országból. Az országos MICHELIN Kalauz megjelenése az év második felére várható, és összegyűjti, illetve különböző kategóriák szerint díjazza a legjobb hazai vendéglátóhelyeket.

A magyar vendéglátás dinamikus fejlődése, a sikeres hazai és külföldi szereplések, a minőségi magyar alapanyagok mind hozzájárultak ahhoz, hogy a vidéki Magyarország is felkerült a gasztronómia világtérképére, ma már országszerte kiemelkedő kínálattal találkozhatunk. Ennek is köszönhető, hogy a Michelin a jövőben már a vidéki éttermeket is értékelni fogja.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy az idei évben már az egész országot lefedő kalauzt (National selection of Hungary) készít a MICHELIN. Hálásak vagyunk, hogy éttermeink, séfjeink részesei lehetnek ennek a kiemelt figyelemnek és megbecsülésnek

mondta dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A témát podcast-ben is tárgyalták a napokban, amelyet itt lehet meghallgatni:

Magyarország jelenleg 20 Michelin kitüntetéssel (csillaggal vagy tányérral) rendelkezik, ami új vidéki felfedezettel vagy felfedezettekkel tovább bővülhet. A National selection of Hungary kiváló országimázs-építő lehetőség is, melynek köszönhetően még több gasztroturista érkezhet majd hazánkba és fedezheti fel a magyar gasztronómiát.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben