Málta beutazási szabályok enyhítés

Málta enyhít a beutazási szabályokon: nincs többé kötelező karantén

by Kassay Tamás

Málta április 11-től újra enyhít a beutazási és egészségügyi korlátozásokon. Az intézkedést az alacsony fertőzésszámok és a magas átoltottsági arány teszi lehetővé, áll a Máltai Turisztikai Hivatal közleményében.

Málta továbbra is az indulási ország besorolása alapján engedélyezi a beutazást, Magyarország jelenleg a piros besorolású országok között van. Ezen országok utasai 2022. április 11-től egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása mellett utazhatnak be a szigetországba. Fontos: a PCR tesztnek EU Covid Igazolvány formájában kell lennie, bármilyen más formát, illetve rapid antigén tesztet nem fogadnak el. Ezen kívül elismert gyógyultsági igazolással is be lehet utazni, a gyógyultságot bizonyító igazolás akkor érvényes, ha nem telt el 180 nap az első pozitív teszt eredményének dátumától.

Tehát, a mai bejelentés lényegében azt jelenti, hogy azok az utazók, akik bármilyen oknál fogva nincsenek teljesen beoltva koronavírus ellen, április 11-től már kötelező karantén nélkül utazhatnak be Málta szigetére.

További információk következnek hamarosan azoknak, akik EMA még érvényes 2 oltással rendelkeznek (vagy 1 dózisú Jenssen-el), vagy 3. érvényes EMA oltással (azaz Booster) is rendelkeznek már.

Ez nagyszerű hír az idegenforgalmi ágazat számára, szeretettel vár mindenkit Málta!
A Facebook rajongók számára pedig a találós kérdésre a megfejtés: Az a közös Máltában és Miamiban, hogy egyik helyen sincsen már kötelező karantén.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben