Málta nyitás 2021 június újranyit máltai nyaralás

Málta június elsején nyit, újraindul a turizmus a szigetországban

by Waterfan

Málta jelenleg az oltási statisztika éllovasa az EU tagországok között, így megvalósíthatónak tűnik, hogy június elején megtörténjen az újranyitás Máltán és megkezdhessék működésüket a turisztikai szolgáltatók.

Az oltási programok előrehaladtával Málta nyitása reális lehetőségnek látszik. Egyre valószínűbb, hogy mind a helyi lakosság, mind a külföldi turisták számára alacsony kockázatú lesz az utazás a szigetországba. Málta az Egyesült Királyság után a második a lakosság átoltottságának tekintetében az európai országok között, a felnőtt lakosság 40%-a már megkapta az első adagot, amelynek köszönhetően az ország biztonságos úti cél egy jövőbeni utazáshoz. Az átoltottsági arány Máltán most átlagosan több, mint 1%-kal növekszik naponta, és a kormányzat jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az oltási programot még gyorsabbá tegyék.

Málta nyitás 2021. június 1-től várható

A Máltai Turisztikai Hivatal közleménye szerint az ország 2021. június 1-t határozta meg a turizmus újraindításának időpontjaként. A máltai nyitás a ma már több országban is használt „utazási jelzőlámpás” rendszerrel jelölt – kritériumok szerint fog történni:

Szeretettel vár a Turizmus hírek Facebook csoport!

  • Zöld országok: minden turista szabadon utazhat.
  • Borostyánszínű országok: A be nem oltott személyek negatív PCR-teszt eredmény felmutatásával utazhatnak. Ezt a tesztet nem több mint 72 órával az érkezés előtt kell elvégezni.
  • Vörös zóna / borostyánszínű országok: Az EU-ból és azon országokból, amellyel Máltának kétoldalú egészségügyi megállapodása van, a teljesen beoltott (amely legalább tíz nappal az utazás előtt megtörtént) személyek szabadon utazhatnak. Máltára utazás előtt be kell mutatni az oltási igazolást.
    EU-n kívüli küldőterületek esetében Máltának be kell tartania az EU (Schengen) által meghatározott feltételeket.

Népszerű a máltai nyaralás

„Málta nagyon népszerű úti cél az európai nyaralók körében, és a turizmus kulcsfontosságú az ország gazdasági életében, ezért örömmel fogadjuk a 2021. június 1-től érkező utazókat. A máltai emberek várják a visszatérő turistákat, akik eddig is szerették az itt élvezhető napsütést, kultúránkat, ételeinket és vendégszeretetünket évről évre. Málta bevezette a Sunny & Safe COVID protokollt, így a látogatók megnyugodhatnak, hogy minden vendéglátóhelynek, szálláshelynek és szolgáltatónak be kell tartania a legmagasabb szintű tisztasági és biztonsági követelményeket.”

– Máltai Turisztikai Hivatal

Clayton Bartolo, Málta idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi minisztere hozzátette, hogy legfontosabb prioritásuk lesz a helyi lakosság és a turisták egészsége, hogy a máltai nyaralás megvalósulhasson. Az oltási kampány mellett az újranyitási terv szerint a cél lassan és biztonságosan újranyitni az idegenforgalmat a meghirdetett feltételek szerint.

A Máltai Turisztikai Hivatal a közeljövőben elindítja „Újra Szabadon” („Feel Free Again”) című kampányát, amelynek célja, hogy az utazókat arra inspirálni, hogy használják ki visszanyert szabadságukat. Tervezzenek máltai nyaralást, foglaljanak szállást és utazzanak Máltára, amint ez lehetségessé válik. Szeretnék, hogy a vendégek újra megtapasztalják mindazt, amit Málta, Gozo, Comino szigetei kínálnak.

Málta beutazási információk a nyitás kapcsán

Az ország turisztikai hivatala összeállított különféle tájékoztató anyagokat, amikkel segíteni kívánják azokat, akik úgy döntenek, hogy a déli országban pihennék ki az előző, és a jelenlegi húzós és minden szempontból megterhelő időszakot.

A legfrissebb beutazási tanácsokról ebben a cikkben olvashatunk, míg a máltai Sunny & Safe protokoll vonatkozásában itt található további információ.

Szeretettel vár a Turizmus hírek hitelesen Facebook csoport! Amennyiben a wellness is érdekel, akkor pedig a Wellness, Utazás, Élmények közösségében is örömmel látunk.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben