Marbella látnivalók utazóknak és kiköltözőknek

by admin

A bulvár sajtóban megjelent, hogy Orbán Ráhel kiköltözik Spanyolországba a családjával, egész pontosan Marbella az úti cél, én pedig utazós íróként gondoltam, utánanézek. Na nem a hírnek, hanem annak, hogy mivel kecsegtetnek minket Marbella látnivalói, mit tud az a hely?

Marbella látnivalók, Costa del Sol, Spanyolország

Marbella látnivalók kikötő kiköltözik Orbán Ráhel

Marbella egy tengerparti város Dél-Spanyolországban, Andalúzia autonóm közösségének déli részén. 142 ezer fős lakosságából (2012) jelentős a külföldiek száma (britek, marokkóiak, skandinávok, németek stb.) – kezdi a hely bemutatását a wikipedia.

A középkorban halásztelepülés volt, később a 19. században vas-, ólom-, és grafit-bányáiról vált ismertté. Napjainkban elegáns, hírességek által kedvelt és látogatott üdülőhely. Számos híresség birtokol itt ingatlant, közöttük van Vladimir Putin, Antonio Banderas és felesége, Melanie Griffith, Szaúd-Arábia hercege és királya, Simon Cowell a világhírű tehetségkutató műsor vezetője, a közelmúltban elhunyt Sean Connery és még sokan mások.

Nyáron a vízi sportokról és a strandolásról szól az élet és a vendéglátóhelyekből szól a nóta, télen pedig a golf veszi át a főszerepet az aktív pihenés kedvelői között.

Érdekes, hogy Marbella látnivalókról a város hivatalos honlapjáról nehezen tájékozódhatunk, ugyanis az csak spanyolul érhető el. Ellenben találtam egy remek webkamerát, amin élőben lehet bepillantani a mindennapi életébe. Kicsit sem intim, ahogy szinte be lehet látni a szemközti ház ablakain, na meg ahogy alsógatyában tekeri le az úriember az árnyékoló tetőt.

Marbella látnivalók kiköltözik Orbán Ráhel webcam

Marbella strandok és fürdőhelyek

Ahogy a képen is láthatjuk, szinte bele lehet gyalogolni a tengerbe a sarki bolt és a gyógyszertár között fél úton. Marbella partjainál több strand is található, ezek jó 20 km hosszúságban követik egymást, rengeteg lehetőség áll a vízi sportok szerelmeseinek és a pancsolás, napozás tömegsportolóinak rendelkezésére.

Marbella látnivalók strand spanyol tengerpart kiköltözik Orbán Ráhel

A strandolás kedvelői bizonyosan találkozni fognak ezekkel a nevekkel:

  • Guadalmina strand
  • San Pedro de Alcántara strand
  • Nueva Andalucía strand
  • Puerto Banús strand
  • Rio Verde strand
  • El Ancón strand
  • Nagüeles strand
  • El Faro strand

Marbella látnivalók

A tengerpartot és strandokat magunk mögött hagyva indulhat a városi séta, mondjuk az Alameda parkon keresztül észak felé. Marbella Casco Historico nevű óvárosában árnyas terek, macskaköves utcák és évszázados épületek fogadnak bennünket. A tengerparti hatalmas szállodák és apartmanházak helyett itt barátságosabb arcú, fehérre meszelt házak, virágos erkélyek szegélyezik az utcákat. Marbella látnivalói között kiemelten fontos szerepük van a helyi ruha- és cipőboltoknak.

Marbella látnivalók óváros kiköltözik Orbán Ráhel

Sétánkba mindenképp iktassuk be az Avenida del Mar márványburkolatú sugárútját, amely az Alameda parktól a 1970-es évekbeli lakóházak közötti sétányig tart és egyfajta szabadtéri galériaként is működik, ugyanis Salvador Dalí öt bronzszobra is megtekinthető rajta.

Marbellától 25 perces autózásra, Fuengirola közelében érdemes meglátogatni a Castillo Sohail erődítményét. Ez a Costa del Sol egyik fő történelmi látványossága, amely tömegrendezvényeknek is otthont ad. A városban is van egyébként erőd, amely a Plaza de Aduanaról egy rövid sétával érhető el: La Alcazaba mór erőd néven lehet megtalálni. 

Marbella városában több mint 30 múzeum található, közülük a Picasso– és a Carmen Thyssen Múzeum a leghíresebb. Az első emeleten a művész és édesapja – Jose Ruiz Blasco – személyes tárgyait nézhetjük meg. Picasso 1881-ben született Malagában a Plaza de la Merced-en található házban. A Casa Natal – Picasso szülőhelye – ma múzeumként nyitva áll a látogatók előtt, A harmadik emeleten pedig egy könyvtár, valamint a kutatóközpont található, amely természetesen Picasso munkásságával foglalkozik.

Marbella látnivalói listába szedve – a teljesség igénye nélkül

  • Iglesia de Nuestra Senora de la Encarnacion (templom)
  • Iglesia de la Encarnación (templom)
  • Museo de Grabado Espanol Contemporáneo (múzeum) többek között Picasso festményeivel
  • Casa Natal – Picasso szülőhelye
  • Az óvárosi utcák és a városháza
  • Palacio Episcopal
  • El Centre Pompidou
  • A mór erőd maradványai
  • Playa de la Bajadilla és a Playa de Fontanilla (tengerpart)
  • Plaza de los Naranjos
  • Krokodil-Park (Cocodrilo Park)
  • Aquapark

Marbella apartmanok és eladó lakások

Marbella látnivalók tengerpart kiköltözik Orbán Ráhel Spanyolország

Ha a nép gyermekének megtetszik a hely és szeretne kiköltözni, és nem bajlódna főbérlőkkel, hanem inkább saját ingatlanban kezdene új életet, esetleg inkább kiadni szeretné AirBnb-n, akkor már 850 ezer forintos négyzetméter áron is lehet találni medencés komplexumokat. Egy 8. kerületi garzonból nézve ez egész baráti lehetőség első blikkre, de persze a helyismeret nagyon fontos. Online senki ne foglalózzon lakást, inkább vegyen egy fapados repjegyet Malagába 10-20 ezer forintért és nézzen szét személyesen.

Marbella programok, események

Unatkozni kevésbé vidám dolog, mint jól érezni magunkat, jó az, ha vannak programok. Marbella ilyen szempontból is nagyszerű helyszín, mert amellett, hogy rengeteg eseménnyel várja a látogatókat, remek, részletes naptárat is közzétesznek, hogy előre lehessen tervezni. Igaz, ez is csak spanyolul van, de néhány óra napozás után biztos vagyok benne, hogy mindenkibe beleszáll annyi spanyol tudás, hogy simán megért(en)i (véli).

Marbella utazás: Budapest – Malaga repülőjárat, onnan autó

Marbella egzotikus neve miatt sokan arra asszociálunk, hogy ez egy sziget, de mint már tudjuk, nem az. A legközelebbi repülőtér Malaga, ahová Budapestről könnyedén eljuthatunk fapados járatokkal, viszonylag jó áron. A következő 1 évben tonnányi dátumra lehet találni 10 – 20 ezer forint közötti repjegyeket Malagába, ahonnan már könnyedén eljuthatunk Marbellába.

És vajon mennyibe kerülnek a szállások errefelé?
Marbella szállások árai ide kattintva tekinthetők meg.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben