Ez a magyar város lett a Marketing Fővárosa 2022-ben

by Kassay Tamás

2022-ben 20 Marketing Gyémánt Díjjal lett az első a Magyar Marketing Szövetség, valamint a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete által meghirdetett pályázaton Nyíregyháza, amely sorozatban 3. alkalommal nyerte el a Marketign Fővárosa címet.

Az elismeréseket Zagyva Gyula, a Város-Kép Nonprofit Kft. ügyvezetője vette át Budapesten, a Marketing Summit Hungary 2022 konferencián.

A Magyar Marketing Szövetség, valamint a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete a Városmarketing Gyémánt Díj pályázatot idén 8. alkalommal hirdette meg. A megmérettetésen 4 kategóriában lehetett nevezni marketing megoldásokkal, eszközökkel, összesen 146 pályamunkát bírált el az ismert szakemberekből álló zsűri.

Nyíregyháza 20 Marketing Gyémánt Díjat kapott, amivel 2020 és 2021 után idén is első helyen végzett a megmérettetésen, így újra elnyerte a Marketing Fővárosa címet is.

– Nyíregyháza felismerte azt, hogy a városmarketingnek milyen szerepe van a városon belül. Rengeteg attrakciója, élménye van a turizmus és a gazdaságfejlesztés területén, és ebből látszik, hogy van egy tudatos építkezés a városmarketingben. Sok-sok projektje és teljesítménye van a városnak, és külön öröm, hogy nem sajnálják az energiát arra, hogy ezt meg is mutassák, leírják és pályázzanak vele. Azt gondolom, hogy ez pozitívan hat vissza, mert ez a háromszoros Marketing Fővárosa cím a város presztízsét országosan is erősíti 

mondta el prof. dr. Piskóti István, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja, a Miskolci Egyetem Marketing Intézetének vezetője.

Nyíregyháza ezzel a teljesítményével az örökös Gyémánt Ranglista első helyére is felléphetett 64 Marketing Gyémánt Díjjal. Ez a ranglista mutatja, hogy a települések összesen hány gyémántot szereztek 2015 és 2022 között.

– Nyíregyháza nemcsak most teljesített kitűnően, hanem az elmúlt évek viszonylatában is. Hiszen van nekünk egy Diamond elnevezésű ranglistánk, amelyben az elmúlt évek összpályázati eredményeit adjuk össze és Nyíregyháza ezt is vezeti több mint 60 sikeres pályázattal. Én azt kívánom a városnak, hogy továbbra is mutasson példát és folytassa ezt a marketing tevékenységet, hiszen ez jó egyfelől az ott lakók számára is és jó üzenetet ad országos szinten is 

– mondta el Hinora Ferenc, a Magyar Marketing Szövetség elnöke.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a nagyszerű csapatmunkának tulajdonítja a sikert:

Óriási elismerés és gratuláció mindenkinek, aki ebben a sikersorozatban benne van. Elsősorban a Város-Kép Nonprofit Kft. munkatársainak, de ez egy szélesebb kör, az egész önkormányzati rendszer is benne van, ugyanis nagyon sokrétű pályázati anyaggal áll elő ismét a Város-Kép Nonprofit Kft. és ez évben harmadszor elnyerte a Marketing Fővárosa címet.

További díjazottak

A Kisvárosi első díjat Vásárosnamény városa nyerte el 9 Marketing Gyémánt Díjjal.

A Marketingaktív Megye díj Szabolcs-Szatmár-Bereg megye érdemelte ki azzal, hogy Nyíregyháza és Vásárosnamény munkáján és sikerén keresztül 29 Marketing Gyémánt Díjat nyert el.

A Spabook gratulál a kitartó magas teljesítményhez és további szép sikereket kíván minden díjazottnak és a többi versenyző számára is!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben