Megjelent a lista: ez a TOP 100 legkedveltebb úti cél Németországban

by Kassay Tamás

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) weboldalán különösen nagy népszerűségnek örvendenek az élménydús szabadidős aktivitások az egész családnak, illetve a lüktető nagyvárosok kínálata: ez az eredménye a legfrissebb szavazásnak, amelyet a DZT rendezett „A top 100 legkedveltebb úti cél Németországban” címmel.

Kereken 25 ezer felhasználó több mint 20 országból használta ki 2022. szeptembere és 2023. júniusa között azt a lehetőséget, hogy a www.germany.travel weboldalon megnevezze a számára legkedveltebb és leginkább ajánlható turisztikai úticélt. Az aktuális top 100-as lista online már elérhető a www.germany.travel/top100 linken.

A legtöbb nevezést ebben az évben az Europa-Park Rust szabadidőpark kapta. Az előző év győztese, a Miniatur Wunderland Hamburg idén a második helyre csúszott, míg a dobogó harmadik helyére most a Brühlben található Phantasialand került. A további helyezettek: Rothenburg ob der Tauber, a Nürburgring, a Neuschwanstein-kastély, a főváros Berlin, a Schwarzwald Nemzeti Park, Hamburg és az Erding-termálfürdő.

TOP 100 legkedveltebb úti cél Németország

„A Top 100-as lista 10 éve mutatja meg a németországi turizmus desztinációinak és látványosságainak nemzetközi ismertségük és közkedveltségük pillanatfelvételét a neten. Ugyanakkor turisztikai partnereinknek megerősítést is jelent, hogy sikeres a nemzetközi értékesítésük. A szavazás iránt tanúsított nagy érdeklődés ugyanakkor jól mutatja az úticél Németország márka vonzerejét a nemzetközi versenyben.” 

– mondta Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

www.germany.travel weboldal látogatói immár 2012 óta nevezhetik meg ezen akció keretein belül dupla opt-in folyamattal egy szabadszavas mezőben a szerintük különösen kiemelkedő turisztikai desztinációkat. A DZT csak a külföldi piacok résztvevőinek válaszaiból számolja ki a Top 100-as lista helyezéseit

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben