Michelin csillag Málta étterem

Michelin csillagok és Bib Gourmand elismerések Málta szigetén

by Kassay Tamás

Február végén jelent meg a legfrissebb Malta Michelin Guide. 5 étterem lett idén is egy Michelin csillagos, 4 kapott Bib Gourmand elismerést és további 22 máltai és gozoi étterem került a rangos válogatásba. 

A tavaly díjazott öt étterem megtartotta egy-egy Michelin csillagját. Így továbbra is kiemelkedő szerepet tölt be a máltai gasztronómiában a vallettai Under Grain, a Noni és az ION – The Harbour, a mdinai De Mondion, valamint a Bahia, mely idő közben helyszínt váltott és már nem Lija-ban, hanem a Corinthia Palace Hotel szomszédságában, az elegáns Balzan városában várja vendégeit. 

Eggyel bővült a Bib Gourmand díjazottak száma. A korábbi elismerést megtartotta a Terrone Birguban, a Rubino Vallettában és a Commando Melliehaban is és újként debütál közöttük a vallettai Grain Street, melynek erős kötődése van a Michelin csillagos Under Grain étteremhez. 

Michelin csillag Málta étterem

A Michelin ellenőrei három új helyszínnel növelték a máltai étterem kínálatot is, melyek megfeleltek szigorú elvárásaiknak és ajánlásra érdemesnek találták. Így bekerült a guide-ba a kalkarai Marea, a vallettai AKI és a melliehai Rebekah’s.

A tény, hogy több mint harminc étterem és ilyen minősítéssel került be a híres útmutatóba azt jelzi, hogy Málta ízletes konyhájának bőséges a választéka és mindez kiváló kiszolgálással és festői helyszínekkel párosul.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben